Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rozruch v Chorvátsku: Žena na FOTO si obliekla moslimské burkini a testovala reakcie ľudí

Takúto módnu prehliadku dovolenkári ešte nezažili!
Takúto módnu prehliadku dovolenkári ešte nezažili! (Zdroj: slobodnadalmacija.hr)

ZÁHREB – Myslíte si, že prehnaný strach zo zahalených žien na pláži majú len Francúzi? Chorváti podnikli zaujímavý experiment. Novinárka si obliekla kontroverzné moslimské burkini a vybrala sa navštíviť obľúbenú mestskú pláž. Prečítajte si, aké boli reakcie dovolenkárov.

Chorvátsky portál Slobodna Dalmacija sa rozhodol vyskúšať, akou mierou tolerancie oplývajú rekreanti na pláži v Splite. Novinárka Slobodnej Dalmacije si obliekla burkini a sledovala reakcie dovolenkárov. Plavky, ktoré mala na sebe, rozdelili toto leto Európanov na dva tábory – na tých, ktorým zahalené moslimské ženy na plážach neprekážajú a na tých, ktorí ich spájajú s hrozbou terorizmu a zakazujú.

Slováci, pozor na plavky! Chorváti zaviedli ďalšie zákazy pre turistov, hrozia pokutami

Na chorvátskej pláži, na rozdiel od Nice, sa mohla novinárka v burkini prechádzať bez obáv. Policajti si ju nevšímali a kúpajúci sa dovolenkári jej takisto nevenovali nadpriemernú pozornosť. Na pláži nedošlo k žiadnemu incidentu, hoci jedna mama vytiahla svoje dve deti z vody, keď uvidela ženu v burkini.

Na splitskej pláži Firule sa novinárka dokonca stretla s otvoreným obdivom. „Ste prekrásna! Sme potešení vaším outfitom. Nerozumieme, prečo o ňom niekto hovorí ako o probléme.“

Foto: Slobodnadalmacija.hr
Zobraziť galériu (1)
Foto: Slobodnadalmacija.hr  (Zdroj: slobodnadalmacija.hr)

Viac o téme: PlážChorvátskoBurkini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu