Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Teroristi sa začali báť vlastnej zbrane: Daeš zakázal moslimským ženám burky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSUL - Teroristická organizácia Daeš vyhlásila najbizarnejší zákaz v dejinách svojho pôsobenia. Ženám prvý raz prikázala sňať odev, ktorý považuje za ich náboženskú povinnosť. Dôvodom je strach z útokov – podobne ako v niektorých európskych krajinách. A tak zakázala nosiť burky v Mosule.

Ženy v burkách budú mať podľa posledných správ z kalifátu Daeš zakázaný vstup do úradov v Mosule a okolí. Televízia Al-Alam informovala, že teroristi majú strach z útokov zahalených žien na veliteľov. Ženy však boj s tradíciami týmto zákazom ešte nevyhrali. Naďalej musia chodiť po uliciach v burkách. Keby tak neurobili, čakal by ich neúprosný trest. Nikáby či burky sa nedávno podarilo zhodiť len ženám v oslobodenom sýrskom meste Manbidž. Od radosti ich na uliciach spaľovali, ako dokumentujú fotografie nižšie.

Rozruch v Chorvátsku: Žena na FOTO si obliekla moslimské burkini a testovala reakcie ľudí

Zahaľovanie moslimských žien na verejnosti sa nepáči aj niektorým európskym krajinám. K sankciám za ich nosenie pristúpili ako prví Francúzi a Belgičania a zákaz nosenia buriek aktuálne zvažujú aj Rakúšania, Briti a Nemci.

...

Viac o téme: ZákazBurkyMosul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu