Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Matka na chvíľu odišla do obchodu: Syn (†12) sa zabil pri nebezpečnej on-line hre!

Karnel Haughton
Karnel Haughton (Zdroj: GoFundMe)

LONDÝN - Iba 12-ročný školák mal zomrieť počas nebezpečnej on-line hry na dusenie, ktorá znižuje prísun kyslíka do mozgu a má tak prirodzene doviesť človeka do stavu, ako by bol na drogách. Karnel Haughton však pri nej stratil vedomie a udusil sa. Záchranári mu už nedokázali pomôcť.

Štát ničí vlna samovrážd detí, rodičia sú zúfalí: 130 prípadov a všetky spája fakt ako z hororu!

Tínedžeri si pri tejto hre, z ktorej video neskôr zverejňujú na internete, neuvedomujú, že jej následkom môže byť smrť, prípadne trvalé poškodenie zdravia. Dusenie môže vyvolať záchvaty, krvácanie, stratu pamäte aj upadnutie do kómy. Má však vraj názov "Dobrí chlapci", pretože nezahŕňa drogy ani alkohol.

Karnela v stredu okolo pol desiatej v noci našla v izbe v bezvedomí jeho matka Gemma, ktorá sa vrátila z krátkeho nákupu v obchode. Napriek urýchlenému prevozu do nemocnice sa už chlapcov život zachrániť nepodarilo.

Podľa rodinnej priateľky bol Karnel vtipný a šťastný mladý chlapec, ktorý mal dobrý vzťah so svojimi súrodencami a chcel sa stať hasičom. Bee Baileyová vo svojom statuse na sociálnej sieti varovala pred on-line šialenstvom, ktoré tínedžera znieslo zo sveta.

"Objavili sa špekulácie, že sa Karnel obesil! A hoci je to čiastočne pravda, rodina sa rozhodla, že je načase, aby bolo jasné, čo presne sa stalo s cieľom zvýšiť povedomie o novej posadnutosti medzi mládežou, ktorá sa stáva desivo populárnou na internete," napísala.

"Pred tragédiou Karnel hovoril svojimi kamarátmi o novej hre na škrtenie, o ktorej počul. Táto hra je stará niekoľko rokov, ale stáva sa opäť znepokojivo populárnou," dodala.

Presné okolnosti tragédie, ktorá sa odohrala v meste Lichfield pri Birminghame, zatiaľ nie sú známe. Viac svetla do prípadu by mali vniesť výsledky pitvy a výsluch Karnelových kamarátov. Informoval portál MailOnline.

Viac o téme: HraSmrťKarnel Haughton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu