Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sexuálne fantázie, ktoré nikdy nepochopíte: O tomto snívajú ženy? To snáď nie je pravda!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PARÍŽ - Nie je úspech erotického románu Päťdesiat odtieňov sivej nakoniec len odrazom fantázií, ktoré sú medzi ľuďmi veľmi rozšírené? Poukazuje na to kanadská štúdia, ktorá bola zverejnená na serveri Journal of Sexual Medicine a opiera sa o svedectvo 799 mužov a 717 žien opýtaných na internete.

Upresnime však najprv, že väčšina sexuológov jasne rozlišuje medzi tým, čo sa odohráva vo fantázii a aktom samotným. Človek si môže predstavovať scény, aby zvýšil svoju sexuálnu túžbu, ale nemusí mať v úmysle ich realizovať. Lebo fantázia je dokonale kontrolovaný a riadený produkt mysle, píše francúzsky denník Le Figaro. 

Na svete je nový druh sexuality: Ochrancovia prírody odhalili zvrátené tajomstvo

Už v roku 2008 psychológovia Joseph Critelli a Jenny Bivonaová  Texaskej univerzity zdôrazňovali tento zásadný rozdiel. Napríklad 31 až 57 percent žien si predstavuje znásilnenie a u 9 až 17 percent z nich ide o fantáziu číslo jeden. V reálnom živote ale žiadna z nich nemá chuť byť znásilnená. Je to aj známka toho, že fantázia len málokedy berie ohľad na spoločenské konvencie či racionálne uvažovanie. 

Sexuálne fantázie, ktoré nikdy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vedci v rámci štúdie vyzvali jej účastníkov, aby oznámkovali číslami od jedna do sedem intenzitu svojho záujmu o 55 sexuálnych fantázií. Jednička znamenala žiadny záujem, sedmička veľmi silný záujem. Medzi mužmi sú najrozšírenejšie fantázie tieto: pocit lásky pri pohlavnom styku (88 percent), orálny sex (87 percent) a milovanie s dvoma ženami (84 percent). Prvé dve predstavy sú časté aj u žien. 

Sexuálne fantázie, ktoré nikdy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Štúdia prekvapivo ukázala, že fantázie o podriadenosti, ktoré bývajú s obľubou prisudzované ženám, sú v skutočnosti časté aj u mužov. Ďalej z výskumu vyplynulo, že sa omnoho častejšie, než sa predpokladalo, objavujú sexuálne fantázie považované za vzácne či nezvyčajné, a to ako u mužov, tak aj u žien. Napríklad je to močenie na partnera, nosenie šiat opačného pohlavia pri milovaní či sex s prostitútkou/prostitútom. Z 55 fantázií, ktoré vedci pokusným osobám predostreli, sa nakoniec ukázali ako vzácne len dve - pedofília a zoofília, ktorým sa oddávalo menej ako 2,3 percenta opýtaných. 

Viac o téme: SexSexuálna fantázia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu