Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vedci po 30 rokoch vyvrátili najväčší historický omyl o blondínach: Toto je ich tajomstvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

COLUMBUS - Ak ste sa niekedy posmievali ženám s blond vlasmi, mali by ste sa hanbiť. Najnovšie vedecké závery totiž o ženách so svetlejšími vlasmi hovoria len v superlatívoch. Možno aj to je dôvod, prečo si mnohé brunetky prefarbujú vlasy na blond.

Ak ženy so svetlými vlasmi nazývate hlúpymi blondínami, ide o naozaj hlúpy spoločenský predsudok, tvrdia vedci. Odborníci na základe 30-ročného výskumu dospeli k záveru, že blondínky majú o niečo vyššie IQ ako brunetky či ženy s ryšavými vlasmi. Ale prečo potom koluje toľko vtipoch o blondínach? Pretože majú tiež lepší zmysel pre humor.

VIDEO Zlatokopka dostala riadnu príučku: Odpálila najlepšieho chlapa, akého v živote stretla

Blondínky majú podľa vedcov väčšie mozgové bunky. Jay Zagorsky z Ohio State University podľa The Sun dodal: „Nemožno s istotou potvrdiť, že blondíny sú inteligentnejšie ako ostatné, ale rozhodne nie sú o nič hlúpejšie.“

Mnohé z úspešných blondín vyvrátili predsudky, ktoré má na svedomí vychýrená hlúpa francúzska prostitútka Rosalie Duthe s blond vlasmi, o ktorej v 18. storočí kolovalo množstvo neúctivých vtipov. Povesť blondín naštrbila aj slávna Marilyn Monroe, ktorá bola mužskou sexuálnou bohyňou, a zároveň ikonou priemerne inteligentnej ženy. Ona a mnohé ďalšie sa stala obeťou svojej farby vlasov. Našťastie, mnohé z blondín svoju inteligenciu premietajú do humoru a zvyšujú tak aj svoju psychickú odolnosť. Navyše, humor je tiež prejavom inteligencie.

Viac o téme: BlondínaIQBlond vlasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu