Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Biblické znamenie v Argentíne: Pláže vyzerajú ako z hororu, všade sú milióny chrobákov

To je nádielka!
To je nádielka! (Zdroj: profimedia.sk)

BUENOS AIRES - V scénach ako vystrihnutých z hororu sa na sociálnych sieťach množia fotografie z pláží černajúcich sa obrovským počtom chrobákov. Inváziou biblických rozmerov sú zasiahnuté kilometre argentínskeho pobrežia. Milióny malých čiernych zvieratiek rozťahujúcich sa na piesku zmiatli aj odborníkov.

Biblia vraj predpovedá vzostup Daeš: Spisovateľ vie, kde vypukne 3. svetová a koľko ľudí zomrie

Miestni obyvatelia sú zhrození z toho, čo sa deje na v strediskách San Bernardo a Mar de Ajo, vzdialenom 50 km od hlavného mesta Buenos Aires. Nikto si nie je presný istý, čo je príčinou tohto javu, ale na sociálnych sieťach sa už šíria rôzne teórie. Nemôžu samozrejme chýbať ani také, ktoré tvrdia, že ide o predzvesť konca sveta a príliv chrobákov je zlovestným varovaním pred blížiacou sa skazou. Iní hovorili o tom, že pred objavením sa tejto pohromy zasiahlo oblasť zemetrasenie.

Vedci sa domnievajú, že ide o chrobákov Heteronychus Arator, ktorí žijú približne dva roky pod zemou a vyliezajú von iba preto, aby sa párili. Štyri dni po tomto akte zomierajú. V minulosti k tomu dochádzalo v januári, ale posledných pár rokov sa tak dialo neskôr. Nie však v takomto počte pred zrakmi vyľakaných ľudí.

Biblické znamenie v Argentíne:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Miestne médiá tvrdia, že obyvatelia sa na chrobákoch teraz snažia zarobiť. Predávajú ich on-line, v prepočte za približne 51 eur za kilo. Podľa niektorých vraj hmyzí sekrét dokáže posilniť obranyschopnosť organizmu proti rakovine, AIDS, astme, cukrovke a ďalším chorobám.

Viac o téme: PlážChrobákBuenos Aires
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu