Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO, ktoré pobúrilo internet: Toreador dráždi býka v aréne s 5-mesačnou dcérkou v náručí!

Beh s býkmi
Beh s býkmi (Zdroj: SITA)

MADRID - Španielsky toreador sa postavil býkovi v aréne s päťmesačnou dcérou v náručí, aby ju zasvätil do rodinnej tradície. Svojím činom, ktorým sa sám pochválil na sociálnej sieti, si vyslúžil kritiku španielskeho ministra zdravotníctva Alfonsa Alonsa, ktorý požiadal o prešetrenie úradom pre ochranu detí. Prípad, o ktorom informoval španielsky denník El País, vyvolal tiež vášnivé debaty na internete.

VIDEO Mladíkovi (†29) zaboril býk do brucha roh: Jeho posledný beh o život

"Debut Carmen, ktorá bude piatou generáciou toreadorov v našej rodine," napísal Francisco Rivera Ordonez k fotke na Instagrame, na ktorej drží na ľavej ruke svoju päťmesačnú dcérku a v pravej ruke muletou dráždi býka. Čoskoro sa na sociálnych sieťach objavili kritické reakcie: "Ja byť tvoja žena, tak Ťa zabijem!", "Chudák Carmen" alebo "Nemám slov".

Niektorí ho ale pochválili, napríklad "Gratulujeme, nech tradícia pokračuje!" Štyridsaťdvaročný otec dvoch dcér sa obhajuje tým, že jeho dcéra bola v bezpečí. "Rešpektujte prosím naše tradície," napísal Rivera na svojom twitterovom účte.

Andalúzsky ombudsman prípad odsúdil, aj keď uznal, že otec mal situáciu v aréne pod kontrolou. Avšak odovzdal kauzu k ďalšiemu prešetreniu, aby sa takéto ohrozenie detí už neopakovalo.

Svojím činom Rivera vyvolal aj negatívne reakcie ochrancov zvierat, ktorí koridu tradične odsudzujú. Už roky sa v Španielsku hovorí o súmraku tohto fenoménu s viac ako tisícročnou tradíciou. Záujem domáceho publika o býčie zápasy dlhodobo klesá a Katalánsko či Kanárske ostrovy koridu dokonca už zakázali.

História býčích zápasov siaha do doby bronzovej, kedy si napríklad už krétska mládež merala sily s býkmi. Moderná korida s dnešnými pravidlami má korene v Španielsku v 18. storočí, kedy toreadora z radov šľachty nahradil muž z ľudu, ktorý býkovi už čelil bez koňa, začali sa stavať arény pre koridu a chovať zvláštne druhy býkov.

Viac o téme: ToreadorFrancisco Rivera Ordonez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu