Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na ženu spadlo záhadné čudo z neba: Mala obrovské šťastie, mohla zomrieť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

BHOPAL - Rajrani Gaudová (60) utrpela zranenie ramena po tom, čo na ňu spadol kus zapáchajúceho ľadu o veľkosti futbalovej lopty. Stalo sa tak ešte 17. decembra minulého roka v indickej dedine Sagar. Vyšetrovatelia si najprv mysleli, že je to len hlúpa fáma, ale zdá sa, že prípad nie je až taký absurdný, ako by sa mohlo zdať.

VIDEO Mladík balil na ulici mamičky: Pozrite sa, čo sa mu podarilo priamo pred ich deťmi!

Vzácny nebeský úkaz vzbudil pozornosť leteckých odborníkov, ktorí predpokladajú, že vinníkom by mohli byť zmrazené exkrementy vypustené z komerčného lietadla. Išlo by tak o prvý incident v Indii, kedy došlo k zraneniu osoby kvôli padajúcemu ľadu z prelietajúceho stroja. Očití svedkovia navyše tvrdia, že žena zostala nažive iba preto, lebo predmet najprv narazil do okraja terasy domu, než ju trafil.

"Bol som asi 7,5 metra od miesta, kde sa monštrum zrútilo. Deti a dedinčania boli svedkami pádu a potom počuli výkriky. Bežali sme k Rajraninmu domu a poslali ju do nemocnice," uviedol miestny učiteľ, podľa ktorého ľadová guča najprv zasiahla strechu, čo ženu zachránilo pred ranou do hlavy.

Predpokladá sa, že príčinou bude buď "modrý ľad" (termín používaný v letectve pre mrazené výkaly z toaletného odpadového systému lietadla) alebo megakryometeor (extrémne veľký kus ľadu vytvorený za neobvyklých atmosférických podmienok). Letecký odborník uviedol, že odpad unikajúci zo záchoda je v kvapalnom stave, ale kvôli nízkym teplotám vo výškach dôjde k jeho zmrazeniu. Napriek tomu šanca, že takýto kus ľadu dopadne až na zem, je malá, hoci nie nemožná.

V prípade, že išlo naozaj o "modrý ľad", udalosť môže byť kvalifikovaná ako letecká nehoda a obeť bude mať nárok na odškodnenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu