Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Búrka nad mestom zrodila mystické slnko: VIDEO záhady, z ktorej majú ľudia zimomriavky

Otvorili mimozemšťania bránu do inej dimenzie?
Otvorili mimozemšťania bránu do inej dimenzie? (Zdroj: Youtube/Me too)

CANBERRA - Je to dielo mimozemšťanov, tvrdia milovníci senzácií po tom, ako sa na nočnej oblohe objavil počas búrky veľký záblesk svetla guľovitého tvaru. Fyzici a stronómovia by však mohli namietať, že ide o prekrásny guľový blesk.

Guľovitý záblesk sa na oblohe objavil len na pár sekúnd. Ožiaril oblohu, ktorou lomcovala búrka a potom sa po ňom zľahla zem. Tajomný úkaz  pozorovatelia nakrútili na video cez víkend nad austrálskym mestom Canberra.

Je to duch alebo UFO? Rabín zverejnil záhadné VIDEO z ukrajinskej synagógy!

Pozorovatelia s farbistejšou fantáziou si myslia, že bol záblesk spôsobený mimozemskou aktivitou, keď cudzinci z vesmíru prechádzali cez bránu do našej dimenzie. Racionalisti však trvajú na tom, že išlo o ukážkový guľový blesk a žiadne otváranie hyperpriestoru.

Astronóm Brad Tucker pre ABC povedal, že pravdepodobne išlo o guľový blesk, nie o cudzincov z vesmíru. Video podľa neho nebolo nijako upravené. K javu zvanému guľový blesk dochádza vtedy, keď priveľa nahromadeného elektrického náboja reaguje s plynmi v našej atmosfére. „Guľový blesk je jedným z najpodivnejších javov na našej planéte a častejšie ako kdekoľvek inde na Zemi k nemu dochádza práve v Austrálii,“ uzavrel astronóm.

Viac o téme: Guľový blesk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu