Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najneuveriteľnejšie vesmírne príbehy minulého roka: Odhaľte ich, bola to pravda alebo fikcia?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: archív topky)

BRATISLAVA - Konšpiračné teórie a rôzne snahy o zavádzanie verejnosti sú stále väčšou súčasťou života nejedného užívateľa internetu. Aj v minulom roku sa ľudia túžiaci po chvíľke pozornosti rozhodli vyrobiť nám dobrú náladu. Rozhodnite, ktoré príbehy boli pravdivé a ktoré klamlivé.

NASA zastavila živé vysielanie z vesmíru kvôli mimozemšťanom

Teórie o tom, že Národná agentúra pre letectvo a vesmír už našla mimozemský život a pravidelne s ním komunikuje, no pred celým svetom to tají, sa na verejnosti prezentujú dosť často. V januári 2015 sa počas vysielania z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) na obzore objavili neidentifikovateľné svetlá, údajne UFO. O čo skutočne išlo? Dozviete sa tu, ale najprv si tipnite.

Najneuveriteľnejšie vesmírne príbehy minulého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Meteor ako súčasť invázie

Horiaca guľa, ktorá v septembri zasiahla Floridu, sa podobala na letiaci meteor. Ten mohol byť podľa niektorých konšpirátorov vypustený mimozemšťanmi ako súčasť invázie. Podľa kritikov však išlo o niečo úplne nevinné, a to vypustenú raketu z neďalekého mysu Canaveral. O podrobnostiach sa dočítate tu, no čo myslíte, kde je pravda?

Zničenie Zeme asteroidom

NASA začiatkom októbra, že vesmírom sa rúti obrovský asteroid rýchlosťou takmer 65-tisíc kilometrov za hodinu a tento 2,6 km široký kus horniny preletí okolo našej planéty v tesnej blízkosti. Už mesiac predtým však konšpirátori tvrdili, že zničí Zem. Ako viete z vlastnej skúsenosti, nestalo sa tak.

Najneuveriteľnejšie vesmírne príbehy minulého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock)

Analýza dokazujúca autentickosť záberov z Roswellu

Aj túžba po dobrej predajnosti dohnala istý novozélandský magazín k tomu, aby zverejnil vlastnú analýzu udalostí v Roswelle, ktoré pozná každý správny fanúšik teórii o mimozemských civilizáciách navštevujúcich Zem. Všetko vyzeralo nepriestrelné, až na jeden detail. Čo myslíte, bol ich článok pravdivý?

Najneuveriteľnejšie vesmírne príbehy minulého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube/Raniere Sechini)

Život na planéte Ceres

O Marse už vieme pomerne dosť, no čo život na iných planétach, aj na tých maličkých a nenápadných, akou je napríklad Ceres? Práve tam v marci minulého roka zachytili nezvyčajný úkaz. Na jeho povrchu bolo celkom jednoznačne vidieť svetlá. Aké je podľa vás vysvetlenie tohto príbehu?

Najneuveriteľnejšie vesmírne príbehy minulého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: nasa)

Viac o téme: VesmírMimozemšťaniaApokalypsaKonšpiráciaNASA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu