Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slávna kupliarka ponúkala dievčatá a chlapcov tým najbohatším: Bol medzi nimi aj J. F. Kennedy

Fernande Grudetová
Fernande Grudetová (Zdroj: profimedia.sk)

NICE - V Nice na juhovýchode Francúzska zomrela slávna prevádzkovateľka siete luxusnej prostitúcie vo Francúzsku v druhej polovici 20. storočia Fernande Grudetová, prezývaná madam Claude. Mala 92 rokov a posledné dva roky strávila v nemocnici. Medzi jej klientmi boli osobnosti ako prezident John F. Kennedy či iránsky šáh. Informovali o tom miestne médiá.

Grécke prostitútky sú na dne: Kňažky lásky položila kríza, študentky sexujú za dve eurá

Táto kupliarka s imidžom príslušníčky veľkej buržoázie vládla desiatky rokov sieti asi 500 žien a niekoľkých chlapcov. Prostitútky a prostitúti sa predávali za 10.000 či 15.000 frankov (40.500 alebo 62.100 Sk) za noc a Grudetovej z toho odovzdávali 30 percent.

Jej krédom bolo "robiť hriech pekný". Ponúkala dievčatá, ktoré nevyzerali ako prostitútky, a vyberala klientelu medzi politickými, filmovými, podnikateľskými a ďalšími osobnosťami. Výmenou za informácie, ktoré získali dievčatá od klientov, francúzske bezpečnostné služby Grudetovú nechali na pokoji a chránili.

Slávna kupliarka ponúkala dievčatá
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

O túto ochranu ju v polovici 70. rokov pripravil francúzsky pravicový prezident Valéry Giscard d'Estaing, ktorý zosilnel boj proti kupliarstvu. Grudetová radšej utiekla do Spojených štátov. Po návrate do Francúzska sa v 90. rokoch pokúsila vytvoriť novú sieť luxusnej prostitúcie, ale skončila podľa médií niekoľkokrát vo väzení.

Viac o téme: Fernande Grudetová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu