Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dovolenka v Grécku sa zmenila na horor: Priateľ predal zamilovanú tínedžerku (14) pasákom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN/ATÉNY - Zo šialenej lásky sa stal najväčší omyl v živote mladej Britky. Na dovolenke v Grécku sa zamilovala do cudzinca Jaka, ktorý s ňou mal nekalé úmysly. Prežila s ním šesť rokov neskutočného pekla.

Odkedy sa 25-ročná Megan Stephens (z dôvodu ochrany identity prijala falošné meno) vrátila domov do Anglicka, nestratila obozretnosť. Vie, že nebezpečenstvo môže číhať na každom kroku. Pred 11-rokmi sa dostala do rúk pasákom a stala sa z nej sexuálna otrokyňa. Musela robiť prostitútku na uliciach, v nevestincoch či zašlých hotelových izbách, uvádza The Guardian.

Grécke prostitútky sú na dne: Kňažky lásky položila kríza, študentky sexujú za dve eurá

Zraniteľné 14-ročné dievča bolo vtedy na dovolenke v Grécku so svojou matkou. Keby na dovolenke nestretla mladého cudzinca Jaka, možno by na univerzite študovala anglickú literatúru, ako o tom snívala. Namiesto toho však prežila nepredstaviteľné utrpenie a sadizmus v rukách pasákov, o čom nedávno napísala knihu. Hovorí o nej ako o osobnej terapii.

Dovolenka v Grécku sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Chaotické detstvo

Megan prežila chaotické detstvo. Keď mala štyri roky, jej rodičia sa rozviedli, navyše, obaja mali problémy s alkoholom. Možno aj preto sa na dovolenke v Grécku zúfalo zamilovala do Jaka, ktorý ju zahrnul láskou a pozornosťou, hoci bola medzi nimi jazyková bariéra. Benevolentnú matku sa tínedžerke podarilo presvedčiť, aby sa nemusela vrátiť do Anglicka a mohla zostať s Jakom. Aj jej matka na dovolenke nadviazala vzťah s majiteľom miestneho baru, a tak jej dcérin vzťah príliš neprekážal. Obe túžili ostať v Grécku.

Jak Megan presvedčil, že sa s ním musí z letoviska presunúť do Atén, kde budú môcť pracovať v kaviarni, čo pre Megan znamenalo definitívne odlúčenie sa od matky. V Aténach ju však čakala celkom iná práca. Jej milý dievča zaplietol do siete obchodovania s ľuďmi. Megan brutálne znásilnili, a potom sa začal jej nový život – ani zďaleka sa však nepodobal na ten, o ktorom snívala.

Zmlátil ju, aby potratila

Pasáci Megan prinútili spávať s cudzími mužmi, za deň musela spočiatku zvládnuť uspokojiť osem klientov. Ešte stále verila, že ju Jak miluje a toto je jediný spôsob, ako si môžu zarobiť na idylické živobytie. Postupne jej sebavedomie zvrátená láska k Jakovi udupala natoľko, že bola existenčne závislá na svojich vykorisťovateľoch. Prostitúcia však nebola bez následkov. Megan ako 14-ročná otehotnela a keď to zistil Jak, kopal ju do brucha tak silno, že potratila.

Musela zvládnuť 110 klientov denne

Postupne sa počet klientov stále zvyšoval. „Keď som uspokojila 40 až 50 mužov, stále to nebolo dosť,“ spomína Megan. Jeden večer dokonca stihla mať sexuálny styk so 110 mužmi. Megan situáciu nezvládala fyzicky ani duševne. Bola traumatizovaná, vyčerpaná a podvyživená. Šesťkrát prekonala salmonelózu a nakazila sa syfilisom. Keď prejavila nespokojnosť a nahnevala svojich pasákov, Jak ju bol schopný nemilosrdne zmlátiť.

Zarážajúce je, že Megan po celý ten čas posielala pohľadnice svojej matke, ktorá žila s majiteľom baru. Písala jej, že pracuje v kaviarni a je so svojím novým životom spokojná. Priekupníci to od nej vyžadovali. Megan sa začala správať mechanicky, nútene prijala svoj nový osud. Hoci „novú prácu“ nenávidela, nedokázala nájsť sily, aby ju opustila. Aj keď sa dostala do rúk polície, bola paranoidná a myslela si, že keď im vyzradí pravdu, zabijú ju.

Dovolenka v Grécku sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vyslobodenie

Nakoniec sa 20-ročná Megan pokúsila o samovraždu a ocitla sa v gréckej nemocnici. Až tam sa zamestnancom dokázala zdôveriť s tým, čo prežila a tí kontaktovali Meganinu matku. Obe sa potom spolu vrátili do Británie, kde sa Megan dlho trápila svojou minulosťou a nedokázala nájsť zmierenie. „Vo vnútri sa stále cítim ako 10-ročné dieťa,“ priznala. Dlho hľadala vlastnú hodnotu seba samej, bola závislá na alkohole a mala ťažkosti nadviazať normálny vzťah s mužom.

Dnes Megan pracuje a má ambíciu založiť charitatívnu organizáciu na pomoc obetiam obchodovania s ľuďmi. Našla si niekoľko kamarátov, ktorým verí a snaží sa zlepšovať  vzťah s matkou. Hoci sa po rokoch cíti byť silná a svoju minulosť dostala pod kontrolu, priznala sa, že po návrate do Británie zavolala svojmu bývalému pasákovi Christophovi, pretože ho mala rada. Dnes má podľa Daily Mail partnera, ktorého stretla v kostole, a s ktorým čaká dieťa. Vďaka tehotenstvu a milujúcemu mužovi cíti novú zodpovednosť a nádej. 

Viac o téme: DovolenkaProstitútkaPasáciGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu