Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pozná ju každý Bratislavčan: Známa budova v centre dostane novú tvár na FOTO

Bezručova Residence Zobraziť galériu (7)
Bezručova Residence (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Narodilo sa v nej mnoho Bratislavčanov a časom sa stala neodmysliteľnou súčasťou centra mesta. No nemocnica na Bezručovej ulici už roky chátra a nevyužíva svoj potenciál výbornej polohy. To sa má však už čoskoro zmeniť.

Budovu bývalej nemocnice s poliklinikou čaká nová budúcnosť. Už čochvíľa sa začne meniť na rezidenčný komplex, ktorý bude spájať ideálnu polohu v centre Bratislavy a modernú architektúru pri zachovaní tej pôvodnej.

V Bezručova Residence sa budú nachádzať jeden až štvorizbové byty na šiestich nadzemných podlažiach, pričom ich budúci majitelia si ich budú môcť prispôsobiť svojim vlastným predstavám a rozhodnúť o dispozícii. Predaj prvých bytov sa už začal. Výstavba projektu sa začne budúci rok na jar.

Dvojizbový byt
Zobraziť galériu (7)
Dvojizbový byt  (Zdroj: topky)

Štvorizbový byt
Zobraziť galériu (7)
Štvorizbový byt  (Zdroj: topky)

"Teší nás, že už onedlho vrátime Bezručovej jej čaro a život, ktorým oplývala, pričom zostane zachovaná pôvodná architektúra budovy," uviedol riaditeľ spoločnosti Bezručova Invest Matej Ceconík.

Vstupná hala
Zobraziť galériu (7)
Vstupná hala  (Zdroj: topky)

Átrium
Zobraziť galériu (7)
Átrium  (Zdroj: topky)

Pohľad z terasy
Zobraziť galériu (7)
Pohľad z terasy  (Zdroj: topky)

Komplex svojim budúcim obyvateľom ponúkne aj nonstop recepciu, moderné technológie ako kartový vstupný systém či exteriérové tienenie, možnosť klimatizácie i vyššie stropy, na aké sú ľudia zvyknutí najmä v starých bytoch. Okrem bytov a apartmánov sú v objekte plánované aj zdravotnícke zariadenia, čím by sa na Bezručovu mali vrátiť služby, s ktorými bola budova vždy úzko spätá.

Pozná ju každý Bratislavčan:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: topky)

Pozná ju každý Bratislavčan:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: topky)

Investor pred dokončením projektu plánuje revitalizáciu okolitej vegetácie. Každý novo vysadený strom bude niesť pamätnú tabuľku v snahe odkázať na významné osobnosti z histórie Bratislavy.

Viac o téme: Bezručova residence
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu