Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Z tohto experimentu mrazí: Ste si istý, že vaše deti dobrovoľne nepôjdu za pedofilom?

Toto by zrejme čakal máloktorý z rodičov. Zobraziť galériu (5)
Toto by zrejme čakal máloktorý z rodičov. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – O nebezpečenstve, ktoré so sebou prinášajú sociálne siete, sa hovorí pomerne často, no podľa nasledujúceho videa, stále nie dosť. Istý mladík menom Coby Persin, ktorý sa venuje sociálnym experimentom, dokázal, že obzvlášť násťročné dievčatá nechápu dôsledky svojho konania na internete. Pozrite si šokujúce video trojice tínedžeriek, ktoré bez problémov podviedli rodičov, aby sa mohli stretnúť s neznámym mladíkom.

Coby si na Facebooku najprv vytvoril falošný profil, ako 14-ročný mladík, ktorý sa práve presťahoval, potom s vedomím rodičov oslovil tri dievčatá, Jennu (14), Juliannu (12) a Mikaylu (13). Všetky sa nechali nachytať a pod rúškom noci alebo neprítomnosti rodičov v dome sa so záhadným chlapcom, ktorého poznali maximálne niekoľko dní, rozhodli stretnúť.

Toto by zrejme čakal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Mikayla sa mala s falošným Jasonom stretnúť v parku blízko jej domu. Keď dorazila a uvidela, že Jason nevyzerá ako na fotkách, neutiekla, prejavila záujem. Vtom na ňu skríkol jej otec, ktorý vyšiel spoza múru. Dievča sa zľaklo, určite uronilo aj pár sĺz, prísny otec jej totiž doma sľúbil prednášku. Sám Jason alias Coby sa jej snažil na mieste dohovoriť: „Mohol by som byť ktokoľvek, hovorila si so mnou ledva štyri dni na Facebooku. Nemôžeš sa takto rozprávať s cudzincami. Mohlo to dopadnúť ďaleko horšie.“

Toto by zrejme čakal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Ďalšou pristihnutou bol Julianna, jej otec John si bol istý, že dievča nevyjde večer z domu, aby sa s Jasonom stretlo: „Myslím si, že neotvorí dvere. Dúfam, že neotvorí dvere.“ No mýlil sa. Jasonovi však bez obáv prezradila správnu adresu a napísala mu: „Môžeš prísť, myslím, že môj otec už zaspal.“ Keď ju otec nahnevaný schytil, okamžite sa rozplakal. Na pohľad je jasné, že Julianna je ešte iba dievčatko, no napriek tomu sa neváhala stretnúť s neznámym mužom dokonca u nej doma.

Toto by zrejme čakal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Jenna má 14, aj preto sa rodičia rozhodli, že jej to dajú poriadne "vyžrať". Jason jej napísal, že po ňu príde jeho brat, v bielej dodávke. Ani to dievča neodradilo, aby si sadlo do auta. Vzadu už však na ňu čakali poriadne rozhodení rodičia s kuklami na hlavách. To, že dievča utrpelo šok je však nič v porovnaní s tým, čo by sa jej mohlo stať, ak by nešlo len o sociálny experiment. „Čo si si myslela?“ pýta sa matka veľmi správne.

Toto by zrejme čakal
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Z celého videa vyvstáva niekoľko základných otázok. Prečo sa dievčatá už v takom mladom veku snažia zblížiť s opačným pohlavím, a najmä, prečo týmto spôsobom? Vo všetkých prípadoch si rodičia mysleli, že to dievčatá nakoniec neurobia: „Pozeráme spolu filmy, čítame noviny, počúvame správy. Všetky tie veci sú reálne situácie, hovoríme o nich, no ty si sa aj tak rozhodla si ich na vlastnej koži vyskúšať?“ To však zrejme nestačí.

Je zjavné, že opatrnosti nikdy nie je dosť, najmä ak ide o deti. Možno osamelosť spôsobená tým, ako sa dnes žije, mala na svedomí rozhodnutia týchto troch dievčat. To ich však neospravedlňuje. Najmä, ak sa pozrieme na štatistiky. Len v Spojených štátoch totiž žije viac ako 750-tisíc registrovaných pedofilov. Pred pár mesiacmi bol zverejnený podobný experiment s ešte omnoho mladšími deťmi. Muž na ihrisku prišiel za nimi so šteniatkom, každé s ním ochotne odišlo bez toho, aby sa opýtalo prítomnej matky.

Viac o téme: PedofilTínedžerkySociálny experimentSexuálni predátori
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu