Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO Pod mužom sa doma prepadla zem, telo nikdy nenašli: Záhadný kráter sa znova otvoril

Prepadlina nadobudla osudový rozmer Zobraziť galériu (2)
Prepadlina nadobudla osudový rozmer (Zdroj: Youtube/News 4 You)

TALLAHASSEE - Pred dvomi rokmi došlo na predmestí v Hillsboroughu k podivnej rodinnej tragédii. Pod domom Jeffa Busha sa z ničoho nič otvoril obrovský kráter a prepadla sa zem. Obrovský otvor pohltil nielen o pomoc volajúceho muža, ale aj nábytok, ktorý ho obklopoval a všetko pochoval hlboko pod zemou. Teraz sa kráter znova zobudil a s ním aj zlovestné obavy.

Až päť metrov široký a asi šesť metrov hlboký kráter sa opäť otvoril na rovnakom mieste, ako pred dvomi rokmi. Podľa geológa ide o veľmi vzácny jav, ktorý, navyše, vyznieva aj osudovo. Ostatky Jeffa Busha, ktorého vtedy diera v zemi pohltila v jeho spálni, sa totiž nikdy nenašli. Jeho brat Jeremy s ním bol práve doma, ale nepodarilo sa mu ho zachrániť a dodnes sa z hororovej udalosti celkom nespamätal.

Záhada obrích sibírskych kráterov vyriešená: Kľúč k vysvetleniu Bermudského trojuholníka?!

„Ide o úplne rovnaké miesto ako v roku 2013. Odvtedy bol pozemok oplatený, dom zbúraný a diera vyplnená,“ povedal miestny šefir Larry McKinnon, podľa ktorého je veľmi vzácne, že sa uzavretá diera znova otvorila a špecialisti budú v oblasti vykonávať podrobný prieskum. Existuje totiž riziko, že by sa zem mohla prepadnúť aj na iných miestach, informuje portál Abcnews.go.com.

VIDEO Pod mužom sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/News 4 You)

McKinnon zároveň zdôraznil, že silné dažde v kombinácii s veľmi suchými miestami spôsobujú, že sa pôda oslabuje a vytvárajú sa prepadliny. To je jedna z najvýznamnejších príčin tragédie, ktorej okolnosti nie sú do dnešného dňa celkom vyjasnené.

Viac o téme: KráterJeff BushPrepadlina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu