Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Svetoznámy fyzik komentoval pristátie na Mesiaci: Drsný odkaz konšpirátorom

Neil Alden Armstrong a Buzz Aldrin ako prví ľudia 20. júla 1969 pristáli na Mesiaci. Zobraziť galériu (2)
Neil Alden Armstrong a Buzz Aldrin ako prví ľudia 20. júla 1969 pristáli na Mesiaci. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Všetci poznajú slávnu vetu Neila Armstronga – Je to malý krok pre človeka, no veľký skok pre ľudstvo. Doteraz však existuje značná kopa ľudí, ktorí si myslia, že sa tento krok a už vôbec nie skok, neudial. Konšpirátori tvrdia, že pred 46 rokmi, takmer presne na deň, sa po povrchu Mesiaca človek neprešiel. Brian Cox však má na to jasnú odpoveď, a to drsnú!

Buzz Aldrin a Neil Armstrong strávili na Mesiaci necelých 24 hodín, zozbierali vyše 20 kilogramov vzoriek a v rámci misie Apollo 11 šťastne doleteli domov. Živé televízne vysielanie sledovali milióny ľudí po celom svete, no takmer pol storočia po tom sa konšpirátori predbiehajú v šialených teóriách, ktoré spája názor, že sa nič z tej slávy skutočne neudialo.

Neil Alden Armstrong a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Mediálne známy profesor fyziky Brian Cox sa pri tomto významnom výročí ľudstva rozhodol vyjadriť na sociálnej sieti k celej udalosti. Jeho odkaz konšpirátorom bol poriadne ostrý: „Povedal som to predtým, hovorím to znova – ak si nemyslíte, že misia Apollo 11 pristála na Mesiaci, ste kolosálny debil a mal by si dostať nový mozog.“ K jeho kritike sa pridal aj samotný Buzz Aldrin, jeden z dvojice "mesačných mužov".

„Profesor Brian Cox je skutočne veľmi múdry chlap,“ oznámil na Twitteri. Pridal aj peknú fotku Neila Armstronga, ktorú okomentoval slovami: „Mám 3 slová na opísanie toho, prečo je pre mňa táto fotka Neila taká ikonická: lokalita, lokalita, lokalita. Napriek tomu sa však určite nájdu "experti", ktorí budú naďalej tvrdiť, že pristátie na Mesiaci sa v roku 1969 neudialo, ako upozornil web iflscience.com.

Buzz Aldrin takýchto konšpirátorov vie pokarhať nielen slovne, takto si jedného zo samozvaných odborníkov podal pred niekoľkými rokmi:

Viac o téme: KonšpirátoriPristátie na MesiaciBuzz AldrinBrian Cox
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu