Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Konšpirátori hovoria o najväčšom podvode v histórii: Pluto uvidíte iba v Disneylande!

Na túto chvíľu ľudstvo čakalo desať rokov! Zobraziť galériu (3)
Na túto chvíľu ľudstvo čakalo desať rokov! (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Kým NASA dosahuje jeden úspech za druhým a svetu predvádza fascinujúce fotografie Pluta zachytené sondou New Horizons, oni verejnosti ukazujú odvrátenú tvár prelomovej astronomickej udalosti. Tvrdia, že sme sa jednoducho nechali nachytať a nekriticky sme zhltli všetko, čo nám vedci neservírovali.

Vždy, keď ľudstvo dosiahne nejaký významný míľnik, objavia sa kreatívni ľudia, ktorí myslia o krok vpred, dokonca aj o krok späť. A vedci z ich otázok majú hrôzu, pretože ich privádzajú až na pokraj šialenstva a nútia uvažovať neznámym kognitívnym štýlom. Inými slovami, internetoví konšpirátori začali spochybňovať vesmírnu misiu New Horizons. Svojrázne hovoria, že Pluto neexistuje, misia je podvod, alebo že NASA skrýva dôkazy o mimozemšťanoch.

Päť konšpiračných teórií, ktoré sa ukázali ako pravdivé: Teraz si želáme, aby to bol len zlý sen

Zarytí konšpirační skeptici hovoria, že úchvatné snímky Pluta z NASA sú podvrh a trvajú na tom, že fotografie povrchu najvzdialenejšej planéty našej Slnečnej sústavy sú len komplikovaným klamstvom. Sú presvedčení, že NASA verejnosti predostiera klamstvo, dáva do pozornosti Daily Mail.

VIDEO Konšpirátori hovoria o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Celá misia je podvod

Konšpiračný teoretik s prezývkou Crrow777 na Youtube vysvetľuje, že podvod s Plutom odhalil pomocou vlastného teleskopu, ktorý má umiestnený na záhrade. Podarilo sa mu urobiť zábery Jupitera, ktorý je od Zeme vzdialený takmer 800 miliónov kilometrov a keď ich porovnal so snímkami s New Horizons, keď bola sonda o mnoho miliónov kilometrov bližšie k planéte, jeho fotografie boli jasnejšie ako z NASA. To je podľa konšpirátora dôkaz, že celá misia je podvod.

„Ak chcete vidieť skutočné Pluto, je mi ľúto, musíte ísť do Disneylandu,“ vyhlásil Crrow777, ktorý už dávnejšie hovoril, že Mesiac je len ilúzia a náš pohlaď na solárny systém je falošný. Čo je však zaujímavé, našli sa ľudia, ktorí s ním súhlasia a veria, že fotografie Pluta zo sondy New Horizons sú len hologram. Crrow zároveň razí teóriu, že akýkoľvek objekt, ktorý nemôžeme vidieť teleskopom zo Zeme, neexistuje.

VIDEO Konšpirátori hovoria o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ufológ im neverí

Okrem Crrowa777 sa nájdu aj umiernenejší konšpirátori, podľa ktorých síce Pluto existuje, ale USA zakrýva dôkazy o základniach cudzích mimozemských kultúr na povrchu najmenšej planéty. K problematike Pluta pripojil svoje vyjadrenie aj známy ufológ Nigel Watson. Ten sa však konšpirátorov nezastal, hoci takéto teórie sú podľa neho nevyhnutnou súčasťou prieskumu vesmíru. Nazval ich za mylnými a zavádzajúcimi: „Som prekvapený, ako rýchlo ľudia označili fotografie z misie New Horozins za falošné. Konšpirační teoretici tiež veria, že podivná svetelná machuľa blízko medzinárodnej vesmírnej stanice je kozmická loď.“

Sonda New Horizons dorazila do blízkosti 12 500 kilometrov od povrchu Pluta v utorok 14. júla 2015, ku ktorému letela vesmírom až desať rokov a prekonala tak 4,8 miliardy kilometrov. Merania sondy naznačujú, že polomer Pluta je 1 185 kilometrov, plus mínus desať kilometrov. Je to o 30-50 kilometrov viac, ako uvádzali predošlé odhady. Podľa vedca Alana Sterna to môže znamenať, že Pluto má menšiu hustotu, než sa doteraz predpokladalo a zrejme má ľadové jadro.

Viac o téme: Konšpiračná teóriaPluto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu