Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragická oslava sviatku: Mladík (†22) zomrel okamžite po tom, ako si odpálil z hlavy ohňostroj!

Devon Staples Zobraziť galériu (2)
Devon Staples (Zdroj: FB)

MAINE - Americký mladík zaplatil za svoju nerozvážnosť životom. Pri oslavách Dňa nezávislosti 4. júla sa zabával spolu so svojimi priateľmi a samozrejme sa niečo aj popilo. Vtedy prišlo k bláznivému nápadu, že zo svojej hlavy odpáli ohňostroj, výsledok bol fatálny.

FOTO Anna (†18) si chcela spraviť "ultimátnu selfie": Zodvihla nohu a spálilo ju 27-tisíc voltov!

Devon Staples (22) popíjal so svojimi kamarátmi vzadu na záhrade, keď prišlo k bizarnej udalosti. Stephen McCausland, hovorca ministerstva pre verejnú bezpečnosť uviedol, že mladík si na hlavu umiestnil tuby na odpálenie ohňostroja a rakety zapálil: Smrť nastala okamžite.

Pri tragédii bol aj mladíkov brat Cody, ktorý sa od neho nachádzal iba pár metrov. Pre denník New York Daily Times uviedol, že to bol bláznivý incident a bol prvý, ktorý sa k nemu dostal. Zranenia boli natoľko fatálne, že bolo jasné, že mu už nepomôže ani záchranka.

"Devon nebol typ človeka, ktorý by urobil niečo hlúpe. Bol to ten typ, ktorý by predstieral, že urobí niečo hlúpe, aby sa ľudia smiali," uviedol brat, podľa ktorého došlo k odpáleniu omylom.

Tragická oslava sviatku: Mladík
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Devon žil v Orlande na Floride a pracoval v Disney Worlde. "Miloval robiť ľudí šťastnými. Každý, kto by chcel vzdať Devonovi hold, mal by ísť von a urobiť pre niekoho niečo pekné. Preukázať lásku niekomu, koho nepozná. Bol to môj mladší brat a ja som k nemu vzhliadal," dodal Cody.

Predmetom vyšetrovania je aj rad ďalších zranení pri neopatrnom zachádzaní s ohňostrojom počas osláv. Devonova smrť je prvá s osudovými následkami v štáte Maine, kde legalizovali ohňostroje 1. januára 2012. V roku 2011 politici zrušili zákon zakazujúci ohňostroje s odôvodnením, že toto odvetvie vytvorí nové pracovné miesta a ďalšie príjmy.

Podľa americkej komisie pre bezpečnosti výrobkov 11 ľudí zomrelo pri nehodách spôsobených ohňostrojmi v roku 2014, zatiaľ čo v roku 2013 došlo k ôsmim úmrtiam.

Viac o téme: OhňostrojSmrťDevon Staples
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu