Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Otec chlapca, ktorého vrah zabil aj českých turistov v Albánsku: Nebyť súdu, mohli žiť

Sokol Mjacaj a jeho obete Zobraziť galériu (4)
Sokol Mjacaj a jeho obete (Zdroj: Facebook, panorama.com.al)

TIRANA - Brutálna vražda českého páru v Albánsku otriasla miestnymi médiami. O tragédii prehovoril otec 13-ročného chlapčeka, ktorého o život pripravil Sokol Mjacaj. Muž, ktorý podľa polície, surovo popravil aj zaľúbencov z Česka.

Keď sa o smrti turistov dozvedel Gjergj Leraj, ostal v šoku. Muža, ktorého polícia dolapila a ktorý sa ku hrozivému skutku priznal, je ten istý muž, ktorý pred piatimi rokmi v septembri surovo zavraždil jeho vtedy len 13-ročného syna Agima. Cestou zo školy chlapca obkľúčili traja mladíci. Chceli od neho zlatú retiazku. Agim sa bránil a ich požiadavke nechcel vyhovieť. To sa mu, žiaľ, stalo osudným. Chlapca zatiahli na skaly nad riekou. Tam ho brutálne zmlátili a znásilnili. Hodili ho do rieky, šliapli na krk, až kým nevydýchol naposledy.

Otec chlapca, ktorého vrah
Zobraziť galériu (4)

Z tragédie sa Agimova rodina nedokázala spamätať. Aj keď im syna nikto nemohol vrátiť, boli aspoň čiastočne radi, že páchatelia skončili za mrežami. Ranu pocítili znova, keď sa dozdeveli, že najmladšieho z vrahov Sokola Mjacaja, ktorý mal v čase spáchania skutku 14 rokov, po piatich rokoch prepustili. Trest mu znížili, pretože usvedčoval svojich dvoch bratov, spolupáchateľov. Najstarší skončil za mrežami na doživotie, druhý Edmondino na jedenásť rokov. Z rozhodnutia súdu bola rodina sklamaná, no ďalšie ťahanice nechcela.

Zaslúži si trest smrti

Otec zavraždeného chlapca hovorí, že ak by Sokola neprepustili, Anička a Michal z Česka by dnes žili. "Zaslúžil by si trest smrti," povedal Gjergi pre albánsky portál Panorama a doplnil: "Pri odvolaní rozhodli nespravodlivo. Keby súd potvrdil prvý rozsudok, páchateľ by bol vo väzení a českí turisti by dnes boli nažive."

Agimov otec potvrdil, že s vrahom svojho syna nemal po jeho odsúdení žiaden kontakt a nevedel ani, že je opäť na slobode.


Prečítajte si aj

VIDEO Hrozivé detaily smrti českých turistov Aničky (†36) a Michala (†27): Toto je ich vrah!

Albánci prosia Čechov o odpustenie: Snažia sa dolapiť beštiálnych vrahov Anny a Michala!

V Albánsku našli zavraždených Čechov: Telá Anny s Michalom boli v rozstrieľanom aute!


Sokola Mjacaja prepustili z väzenia, do mesiaca vraždil opäť. Jeho obeťami sa stali českí turisti. Vrah ich prepadol v aute a popravil výstrelmi do hlavy. Z miesta ušiel. Polícii sa ho podarilo vypátrať do 48-mich hodín vďaka telefónu, ktorý páru odcudzil a následne predal, aby mal peniaze. Podľa albánskych médií ich použil na kúpu drog, od ktorých je závislý.
 

Viac o téme: NešťastieVraždaAlbánskoTrragédia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu