Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slováci, učte sa od Japoncov: VIDEO najrýchlejších upratovačov, za sedem minút celý vlak!

Pracujú ako roboti!
Pracujú ako roboti!

TOKIO - Pokiaľ ide o vzťah k hygiene, Japonci v sebe svoju čistotnosť a zmysel pre disciplínu nezaprú. Za sedem minút musí upratovacia čata stihnúť upratať celý dlhý rýchlovlak. Aby tento rekord dodržali, upratovači pracujú ako roboti!

Shinkansen sú vysokorýchlostné japonské vlaky a železničná trať Tokaido, po ktorej jazdia, je najpoužívanejšou železničnou traťou. Ročne po nej prejde viac ako 120-tisíc vlakov. Nielen vlaková doprava, ale aj upratovacie práce operujúce vo vlaku musia byť rýchle. Na upratanie jedného vlaku má upratovacia spoločnosť len sedem minút, kým sa vlak znova naplní ľuďmi. Aj čistenie toaliet, bez ohľadu na to, aké špinavé sú, musia pracovníci stihnúť za spomínaný obmedzený čas.

Mamička chcela pomôcť s upratovaním: Jej deti na ňu ušili vtipnú búdu, FOTO ako dôkaz!

Cestujúci v rýchlovlakoch zvyknú narobiť neporiadok a upratovači musia za 1,5 minúty pozbierať všetky odpadky, tridsať sekúnd majú na nápravu sedadiel, štyri minúty sú určené na čistenie interiéru a minúta na kontrolu, či je všade poriadok. Do siedmich minút sú s prácou hotoví a aby ju zvládli v takom rekordnom čase, úlohy majú rozdelené do menších blokov, pričom na jednu osobu pripadá asi 100 miest na sedenie, uvádza portál Rocketnews24.com.

Viac o téme: UpratovanieShinkansen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu