Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

VIDEO súboja o život, ktorý nikto nevyhral: Korisť zabila gigantického pytóna až po smrti!

Išlo rozhodne o neobyčajnú kombináciu lovca a koristi.
Išlo rozhodne o neobyčajnú kombináciu lovca a koristi. (Zdroj: YouTube)

PORT SHEPSTONE – Skutočný zápas o prežitie zosobňuje príbeh štvormetrového Pytóna písmenkového, ktoré objavili mŕtveho v africkej rezervácii Lake Eland Game Reserve. Snažil sa totiž stráviť takmer 14-kilového dikobraza! Aj keď príčina smrti nie je istá, odborníci predpokladajú, že pichliače prebodli niektoré dôležité časti tráviaceho traktu tohto obrovského pytóna. Zarážajúce je, že sa had rozhodol napadnúť aj tento druh zvieraťa.

Zatiaľ čo väčšina dravcov je dostatočne varovaná už len zjavom dikobraza, v noci sa hady spoliehajú na tepelné a chemické senzorické mechanizmy. Práve to mohlo dopliesť pytóna, ktorý keď zacítil potravu, tak sa ju snažil uloviť, aj za cenu roztrhnutia zvnútra. Keď totiž pytóna rozrezali, zistili, že niektoré z pichliačov mal zapichnuté v tele.

„Presné dôvody smrti hada nie sú jasné. Je však zrejmé, že niekoľko pichliačov dikobraza bolo uviaznutých v tráviacom trakte. Potom had navyše spadol zo skalnej rímsy. Nevieme, či zomrel skôr alebo či práve pád spôsobil, že sa niektoré pichliače zabodli do zažívacieho traktu,“ povedala pre novinárov z britského denníka Daily Mail Jennifer Fuller, riaditeľka rezervácie.

Viac o téme: Pytón zožral dikobrazaAfrická rezervácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu