Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chcel mať selfie s hadom: Keď mu prišiel účet za pobyt v nemocnici, mohol ho aj trafiť šľak

(Zdroj: kgtv, twitter)

SAN DIEGO - Fyzická bolesť muža, ktorého uhryzol štrkáč-domáci miláčik, sa po obdržaní účtu za pobyt v nemocnici, zmenil na psychickú agóniu. Kvôli selfie s hadom totiž bude musieť zacálovať také peniaze, o akých sa mu asi ani nesnívalo.

Lokálna reportáž o nešťastnom chlapíkovi, ktorého uhryzol v San Diegu had, sa o pár dní zmenila na príbeh, ktorý uverejnili aj také noviny ako New York Times či Washington Post. Todd Fassler sa totiž novinárovi neskôr pochválil aj s účtom, ktorý mu za liečbu v nemocnici prišiel a ten ho zverejnil na svojom účte na Twitteri. Suma to bola riadne mastná. Vyšplhala sa až na vyše 150-tisíc dolárov (cca 140-tisíc eur).

O zdravotnej starostlivosti v USA sa síce vie, že nie je lacná, ale prečo dosiahla v tomto prípade takú horibilnú cenu, má svoje vysvetlenie. Fľaštička protijedu stojí cca 5000 dolárov, pričom priemerné uhryznutie si vyžaduje až dvanásť dávok. Informoval o tom šéf toxikologického centra Richard Clark.

Jedným z dôvodov premrštenej sumy je podľa neho aj nedostatok konkurencie. Keď je na trhu len jeden výrobca, môže vyhnať cenu vyššie. Ako to je aj v tomto prípade. Na trh by sa mohol nový konkurent dostať až v roku 2018 a stále to nie je zárukou, že ceny pôjdu dole. Konečné vyúčtovanie majú totiž na svedomí aj tak nemocnice a poisťovne.

Biznis je to teda v každom prípade dobrý a najlepšou radou pre všetkých, ktorých svrbia dlane, aby si urobili selfie s nebezpečným plazom, zostáva: Nerobte to. To už pochopil aj samotný Todd, ktorý sa k výške sumy vyjadrovať nechce, ale štrkáča už radšej pustil na slobodu.

 

Viac o téme: NemocnicaúčetŠtrkáčSelfieTodd Fassler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu