Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalšia správa, ktorá šíri paniku: Asteroid, ktorý môže zdecimovať Zem, priletí už zajtra!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN/BRATISLAVA - Po veľkom haló okolo nedávnych správ, že sa v septembri máme pripraviť na apokalypsu vyvolanú pádom asteroidu, sa dnes v médiách objavili nové informácie o ďalšom nebezpečnom nebeskom telese. Iný asteroid, ktorý je schopný vyhladiť život na Zemi, nás minie len "tesne".

Prečítajte si aj: VIDEO súdneho dňa: Toto uvidíte ako posledné predtým, než nastane koniec sveta!

Mnoho ľudí po celom svete strávilo minulý týždeň prípravami na apokalypsu, a to ani netušili, že už zajtra by mohlo prísť niečo podobné. Vedci z NASA monitorujú teraz objekt, ktorý má potenciál úplne zničiť Zem, informoval denník The Mirror.

Internetový kanál Slooh telescope sleduje pohyb tejto vesmírnej skaly a plánuje ho zajtra odvysielať naživo. "Slooh bude ukazovať živé pohľady na potenciálne nebezpečný asteroid Icarus, v deň jeho najväčšieho priblíženia, kedy preletí len 5 miliónov míľ od Zeme," uviedol hovorca portálu.

"Pripojte sa k Slooh živému vysielaniu a pozrite sa na tento 1 km dlhý asteroid, aby ste sa dozvedeli, prečo je dôležité pre astronómov tieto objekty študovať a pochopiť," dodal.

Hoci tento asteroid nás minie, vyskytli sa špekulácie, že iný má Zem zasiahnuť niekedy medzi 22. a 28. septembrom a vyhladiť našu civilizáciu. Netreba ani spomínať, že medzi náboženskými fanatikmi to hneď vyvolalo obrovské pozdvihnutie a spustilo reči o sedemročnom súžení.

V nadväznosti na strach, ktorý sa rozšíril medzi verejnosťou, NASA vydala vyhlásenie zamerané na upokojenie paniky: "NASA v súčasnosti neeviduje žiadny asteroid alebo kométu na kolíznom kurze so Zemou, takže pravdepodobnosť závažnej kolízie je pomerne malá. V skutočnosti predpokladáme, že pravdepodobne žiadny veľký objekt neudrie na Zem v najbližších niekoľkých stovkách rokov."

Bez ohľadu na tieto slová sa rozmohli konšpiračné teórie a jeden blogger dokonca vyhlásil, že americké vojenské cvičenie sa v skutočnosti začalo kvôli asteroidu. Ide o "Jade Helm", ktoré sa bude čoskoro konať vo viacerých amerických štátoch za účasti približne 1200 vojakov a podrobnosti o jeho účele nie sú známe.

Jade Helm má byť vraj "poistka" v prípade, že by nás zasiahol asteroid a vypukli nepokoje. Podľa bloggera bude americká armáda strieľať do ľudí, ktorí nebudú chcieť akceptovať obete nevyhnutné na záchranu našej planéty, preto by sa mali občania už teraz pripraviť a nedať sa uväzniť, alebo zabiť.

Hlásateľov konca sveta sa v novodobých dejinách vyskytlo už neúrekom. Do povedomia sa dostal najmä kazateľ Harold Camping, ktorý predpovedal, že súdny deň príde 21. mája 2011, kedy na Zem zostúpi Ježiš, aby vzal "spravodlivých" do neba. Camping bol vraj údajne v šoku, keď zistil, že sa v tento deň nič nestalo.

Viac o téme: AsteroidZem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu