Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Začiatok tretej svetovej? Záhadný oblak nad Ruskom vyvolal paniku z jadrovej bomby!

Aj oblaky dokážu ľudí vydesiť. Zobraziť galériu (2)
Aj oblaky dokážu ľudí vydesiť. (Zdroj: mirror.co.uk)

MOSKVA/LONDÝN - Stačilo zopár amatérskych fotografií urobených nad mestom Ťumeň na juhu centrálneho Ruska a hneď sa spustila lavína hrozivých konšpirácií. V čase, kedy sú vzťahy medzi mocnosťami východu a západu dosť naštrbené, sa niektorí obyvatelia dokonca obávali, či neprišlo k odpáleniu jadrových rakiet.

Prečítajte si aj: Náhody, ktoré nás zachránili pred zničením sveta: Hrozba totálnej vojny visela na vlásku!

Mrak v tvare atómového hríba zaplavil sociálne médiá a došlo až na otázky, či náhodou nevypukla tretia svetová vojna. Presne tak totiž označil svoju fotografiu na Instagrame napríklad užívateľ Alexander Bogdanov.

Užívateľ MyraYer sa zase o udalosti vyjadril slovami: "To je koniec!" Zatiaľ čo Oleg Alexeeva uverejnil tweet: "Ach, Bože, chráň nás, čo to urobili !!!.?"

Obrovský mrak brzdil premávku na cestách, pretože vodiči, obávajúci sa najhoršieho, si ho fotili. Poniektorí si ale zachovali zdravý rozum a uviedli, že ak by boli terčom jadrového útoku, snáď by im aspoň niekto niečo povedal. Na druhej strane sa vraj ale nedá vylúčiť možnosť, že išlo o jadrovú skúšku.

Jediné dve jadrové rakety použité vo vojne zhodili Američania na japonské mestá Hirošima a Nagasaki. Majú na svedomí minimálne 129-tisíc ľudských životov a obrovské škody. O tom, čo sa udialo nad Ťumeňom, neexistuje oficiálna správa.

Začiatok tretej svetovej? Záhadný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Viac o téme: OblakRuskoAtómový hríbTretia svetová vojna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu