Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Špičkový chirurg amputoval pacientovi nohu šialeným spôsobom: Strasie vás od hrôzy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

AYR - Zúfalý chirurg sa uchýlili k ešte zúfalejším praktikám, keď našiel v nohe pacienta počas amputácie kovovú platničku. Nemal nástroj na jej odrezanie, tak poslal zamestnancov do obchodu, aby ju kúpili. Ani tam však nepochodili a núdzová situácia vyústila do hororového riešenia.

Lekári z nemocnice Ayr Hospital v Škótsku čelia vážnej kritike. Keď totiž postaršiemu pacientovi vykonávali amputáciu nohy, našli v nej náhodou kovovú platničku, na ktorej odrezanie, ako zistili, nemali nástroje. Preto poslali zamestnancov do obchodu, aby tam nástroj zakúpili. Nanešťastie, práve vtedy bol obchod zatvorený.

Chirurg, ktorý potreboval amputáciu dokončiť, sa podľa Mail on Sunday uchýlil k veľmi zúfalému činu. V skrini starého nemocničného skladu našiel hrdzavú pílku na železo a ňou amputáciu dokončil. „Síce bola pre použitím sterilizovaná, ale vysoko kvalifikovaní chirurgovia v Škótsku by sa nemali ocitnúť pred operáciou bez správneho vybavenia,“ komentoval úkon chirurga hovorca škótskeho zdravotníctva Carlaw Jackson, ktorý bol správami podľa portálu Metro šokovaný.

Špičkový chirurg amputoval pacientovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu