Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO Mama šiestaka bola úplne šokovaná: Zo školy priniesol pozvánku na sexistickú párty!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Jennifer Smith)

INDIANAPOLIS – Keď doniesol syn Jennifer Smith zo školy povolenku na detskú bazénovú párty, aby mu ju podpísala, ostala nielen mimoriadne prekvapená, ale aj pobúrená. Dievčatá sa párty mohli zúčastniť len so špeciálnou podmienkou, ktorá ju, ako ženu, nahnevala.

„Vaše dieťa je pozvané na bazénovú párty pre šiestakov do Lynhurst Centra,“ bolo napísané na povolenke. No kým ju stihla dočítať do konca, jedna z podmienok účasti jej takmer vyrazila dych. „Všetky dievčatá si musia cez plavky obliecť nepriesvitné tričko,“ prečítala si a vošla do nej zlosť. „Hovoria malým dievčatám, že sa musia hanbiť za svoje telo a zahaľovať sa,“ vysvetlila dôvod svojho rozhorčenia.

Synček (5) išiel namiesto kamarátovej párty na výlet: Rodičia dostali faktúru od oslávenca!

Škola chcela vyjsť v ústrety žiačkam

„Mám malého chlapca, učím ho správne myslieť, ale toto je v rozpore s tým, čo ho učím,“ doplnila Jennifer, ktorá sa rozhodla nepodporovať hlúpe nezmyselné stereotypy a o povolenke informovala médiá. Zároveň kontaktovala školu, aby zistila, prečo takéto pravidlo vzniklo. Škola jej vysvetlila, že pravidlo zaviedla kvôli minulým ročníkom bázenovej párty, keď mali niektoré žiačky nevhodné plavky a súčasne tým chceli pomôcť žiakom, pre ktorých je nepríjemné odhaľovať sa. Pri tričkách tiež brali do úvahy ekonomické hľadisko rodín detí. Pre rodičov niektorých z nich by mohol byť nákup ešte jedných jednodielnych plaviek navyše luxusom, ktorý si nemôžu dovoliť.

Jennifer Smith však oponovala, že nastavili jeden štandard pre polovicu žiakov a dievčatám sa snažia vnútiť myšlienku, že ich telá sú prirodzené hanebné. Po jej námietkach sa napokon škola rozhodla, že tričká na párty budú voliteľné. „Je to malé rozhodnutie, ktoré môže zmeniť to, ako mladí ľudia vnímajú sami seba. V dlhodobom horizonte im môže uškodiť, ale aj pomôcť,“ zdôvodnila Jennifer a Huffington Post informovala, že žiadne z dievčat, ktoré na párty prišli, nemalo na sebe tričko.

FOTO Mama šiestaka bola
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jennifer Smith)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu