Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Americký satelit zachytil Kimove vražedné fantázie: Šéfa armády dal rozstrieľať kanónom!

Kim Čong-un Zobraziť galériu (4)
Kim Čong-un (Zdroj: TASR)

PCHJONGJANG - Severokórejský diktátor Kim Čong-un je známy tým, že nemá rád protivníkov ani konkurentov. Metódy jeho cielených popráv sú zdrojom čoraz väčších obáv a pochybností o jeho osobnosti. Rozsudky smrti lietajú v povetrí ako iskry z pahreby. Jeho popravy dokonca zachytili aj satelity vo vesmíre!

Diktátor Kim Čong Un je povestný svojím nízkym prahom tolerancie. Preto sa niektorí ani nepozastavili nad tým, že dal brutálne popraviť ministra obrany Hyon Yong Chola za to, že bol počas vojenského podujatia unavený a zaspal. Jeho šielenú popravu pomocou protileteckých zbraní minulý mesiac sledovali stovky štátnych úradníkov a bola pozorovateľná aj z vesmíru pomocou satelitov. Severokórejský Výbor pre ľudské práva sa vyjadril, že muselo ísť o „príšernú verejnú popravu.“

Hyon Yong Chol
Zobraziť galériu (4)
Hyon Yong Chol  (Zdroj: SITA)

Roztrhali ho hladné psy

Ďalším z Kimových obetí bol jeho politický mentor Jang Song Thaek, ktorý bol druhou najmocnejšou severokórejskou postavou. Okrem toho bol ženatý s Kimovou tetou. V decembri 2013 ho dal popraviť a pred výkonom trestu ho obvinili zo zrady a korupcie. Mal viesť dekadentný kapitalistický životný štýl a mrhať peniazmi v kasínach. Jeho telo údajne roztrhali hladné psy, ale táto informácia bola neskôr spochybňovaná. Následne bol však digitálne odstránený z fotografií s inými kórejskými vodcami.

Manželka Janga Song Thaeka bola, pochopiteľne, popravou svojho manžela znepokojená. Kim však pripravil nemilé prekvapenie aj pre ňu. Špekuluje sa, že ju dal otráviť jedom a spolu s ňou si objednal aj smrť ďalších siedmich členov Jangovej rodiny.

Jang Song Thaek
Zobraziť galériu (4)
Jang Song Thaek  (Zdroj: SITA)

Tisíce politických väzňov v zajateckých táboroch

Viac ako 500 vysoko postavených ľudí zahynulo, keď sa v hlavnom meste Pchjongjang zrútila 23-podlažná budova. Keď sa hľadal vinník, Kim zodpovednosť zvalil na inžinierov a architektov, ktorých dal popraviť svojou favorizovaniu metódou – zastrelením. Vojenského úradníka, ktorý bol do projektu budovy zasvätený, poslal do zajateckého tábora, kde ho možno čakalo menej šťastia ako tých, ktorých skolila guľka. Podľa neoficiálnych informácií by sa v šiestich politických zajateckých táboroch v nehostinných podmienkach mohlo nachádzať až 200-tisíc Severokórejčanov.

Séria popráv pokračovala, keď námestník ministra bezpečnosti O Sang-hon, pomocník zosnulého Jang Song Thaeka, zomrel upálením. Dôvodom bolo údajne to, že nasledoval inštrukcie Janga a praktizoval vo vládnom oddelení vydieračstvo.

Kim Čong-un s manželkou
Zobraziť galériu (4)
Kim Čong-un s manželkou  (Zdroj: SITA)

V roku 2013 japonské a juhokórejské médiá uviedli, že Kimova ex-priateľka, speváčka Hyon Song-wol, bola zastrelená. Nasledujúci rok ju však údajne mohli zachytiť počas príhovoru národných umelcov. Takisto sa objavili nepotvrdené správy, že deväť členov severokórejského orchestra, v ktorom kedysi spievala aj Kimova manželka Ri Sol-ju, bolo popravených za výrobu pornografického videa.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu