Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krásna vojvodkyňa prežila život ako iní: TOP 15 vecí, ktoré ste o Kate Middleton netušili!

Princezná Catherine Zobraziť galériu (3)
Princezná Catherine (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Kate Middleton je v týchto dňoch pod drobnohľadom verejnosti, respektíve mali by sme povedať, že skôr nemocnica, v ktorej sa niekedy v blízkej budúcnosti narodí druhé dieťa kráľovského páru. Zatiaľ čo sa celý svet po očku pozerá na manželku princa Williama, o vojvodkyni z Cambridge po internete kolujú všelijaké zaujímavosti. Prečítajte si 15 vecí, ktoré ste o nej netušili!

Katina sesternica z druhého kolena, Katrina Darling, je striptérkou, pózovala aj pre známy pánsky magazín Playboy. Do kráľovskej rodiny sa však vôbec nehrnie, zrejme je spokojná tam, kde je.

Kate je aj športovo nadaná, ešte na strednej škola St. Andrew´s School v Berkshire sa jej podarilo zlepšiť rekord v skoku do výšky na 1,5 metra.

Keď sa Kate narodila, piesňou číslo jeden v britskom hudobnom rebríčku bola skladba „Don´t You Want Me“ (z ang. Nechceš ma) kapely The Human League. Briti sa na zhode okolností ohľadne pesničky a vzťahu s princom Williamom, s ktorým sa dokonca na nejaký čas aj rozišli, smejú.

Kate sa síce vydala do kráľovskej rodiny, no jej korene rozhodne patria medzi robotnícku triedu. Katiny predkovia boli aj baníkmi či robotníkmi. Jej babička z matkinej strany, Dorothy Goldsmith, však mierila vyššie. Stala sa letuškou a v rámci svojej profesie stretla osudovú lásku Michaela Middletona, ktorý mal vznešenú krv po sirovi Thomasovi Martineauovi, synovcovi Nevilla Chamberlaina.

Kate bola na škole aj hviezdou javísk. Zahrala si Elizu Doolittlovú v hre My Fair Lady, ako aj princa v Popoluške. To všetko než stretla svojho vlastného princa.

Princ William s manželkou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Potom, ako Kate dokončila svoje štúdium na Marlborough College, navštívila Florenciu, kde absolvovala 12-týždňový kurz na britskom inštitúte, potom sa vydala do Čile, iba niekoľko týždňov potom, čo tam bol aj princ William.

Na škole mala Kate nelichotivú prezývku Squeak, ktorá naznačovala, že pri rozprávaní piští. Jej sestru volali Pip, čoskoro dostali súhrnné označenie guinea-pigs, teda morské prasiatka.

Na svojej rozlúčke so slobodou v roku 2011 bola ochotná obliecť sa extravagantne ako Cheryl Cole a zaspievať pesničku „Fight For This Love“ (z ang. Bojuj za túto lásku).

Vojvodkyňa má na hlave dosť veľkú jazvu, ktorá je následkom operácie. Nikdy síce nepovedala, čo sa jej stalo, no podľa viacerých zdrojov utrpela zranenie na hokejovom zápase.

Kate strávila v Downe House School v Berkshire len dva semestre, kým ju rodičia poslali do Marlborough  College. Spolužiaci ju totiž šikanovali, pretože bola „príliš dokonalá“. Niet sa čo diviť, že teraz finančne podporuje charitu, ktorá sa venuje práve šikane.

Najradšej si Kate pochutná na lepivom karamelovom pudingu, medzi jej obľúbené nápoje patrí koktejl Pina Colada a pohárik Jacka Danielsa.

Kate bola v rodine prvým členom, ktorý šiel na univerzity. Na St. Andrew´s univerzite v Škótsku študovala históriu umenia. Tam stretla aj Williama.

Prince William a Kate
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Jej prvou prácou po škole bola asistentka predaja módnej značky Jigsaw.

Na univerzite jej spolužiaci, ale už s väčším obdivom, hovorili „Princess in Waiting“, teda princezná v čakacej lehote.

Kate to má celkom ťažké, pokiaľ ide o záľuby princa Williama. Je totiž alergická na kone, takže chodiť s manželom na pólo zrejme pre ňu až taká zábava nie je.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu