Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO, ktoré pobúrilo Rusov: Školáčky trasú zadočkami ako vlastenecké včielky!

Rusi sú týmto vystúpením pobúrení Zobraziť galériu (3)
Rusi sú týmto vystúpením pobúrení (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Škandál už celoštátnych rozmerov vyvolalo v Rusku školské predstavenia v podaní školáčok z Orenburgu, predvádzajúcich sexuálne provokatívny tanec twerk v kostýmoch včeličiek. Tie boli zhodou okolností vyrobené vo farbách stužky vojnového vyznamenania (oranžové a čierne), z ktorej sa stalo znamenie ruského vlastenectva.

O "včeličky", ktorých tanec už na internete videli milióny divákov, sa v utorok začali zaujímať aj vyšetrovatelia. Tanečná škola v Orenburgu medzitým zastavila svoju činnosť, "na odporúčanie" úradov po naliehavej porade na radnici. Ale previerok sa vraj teraz môžu obávať aj ďalšie tanečné školy po celom Rusku.

Potriasanie zadočkov včielok na scéne vyvolalo vo vyšetrovateľoch podozrenie, že sa pedagogický dozor a vedenie školy previnili nedbalosťou, zatiaľ čo tanečné choreografie prepadli zhýralosti a ohrozovaniu mravnej výchovy mládeže. "V samom tanci maloletých sú viditeľné známky skutkovej podstaty trestného činu," povedal hovorca vyšetrovateľov agentúre Interfax.

Rusi sú týmto vystúpením
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

"Oceniť také 'umenie' je právne zložité, ale mravne nevyhnutné. Je to obscénne a urážlivé," vyhlásil prezidentov splnomocnenec pre práva detí Pavel Astachov. Známy petrohradský politík Vitalij Milonov navrhol, aby všetky školské predstavenia museli vopred schvaľovať okresné úrady, ktoré by tak mohli zabrániť výskytu akýchkoľvek dvojsmyslných scénok. Návrh zmien v zákonoch už chystá.

Medzitým sa ukázalo, že záznam predstavenia bol zhotovený ešte v zime v Orenburskom kultúrnom dome, kde tanečná škola dvakrát ročne organizuje predstavenia pre verejnosť, aby sa pochválila výsledkami svojej práce. Podľa riaditeľky školy Viktorie Jakovenkovej mali tanečnice medzi 16 až 18 rokmi. Rodičia vedeli, akým tancom sa ich dcéry oddávajú, a nemali námietky, uviedla stanica Echo Moskvy.

Jedna z ruských poslankýň, operná speváčka Marija Maxakovová, označila vyšetrovanie mravnosti žiačok za pokrytectvo. "Je to všetko hlúposť. Naše školáčky o sexe už všetko vedia, nič pre nich nie je tajomstvom," povedala stanici Govorit Moskva. Twerk, ktorý preslávila speváčka Miley Cyrus na predminulom odovzdávaní hudobných cien MTV, prenikol do Oxfordského slovníka angličtiny a v twerkingu sa už aj usporadúvajú súťaže ako v športovom tanci. Orenburg je vzdialený asi 1500 kilometrov juhovýchodne od Moskvy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu