Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Júlia (30) chcela dvakrát potratiť, no bol to len začiatok: O pár mesiacov prišiel totálny šok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

EPSOM - Slobodná Britka zažila nedávno najväčší šok svojho života. Zistila, že bola stále tehotná, napriek tomu, že robila všetko pre to, aby dieťa nečakala. Nakoniec bolo vyhovené jej želaniu a tehotenstvo bolo ukončené. Či to bolo správne rozhodnutie, to je otázka, ktorú si zrejme bude klásť do konca života.

Julie Smithová chodila len pár týždňov so svojím priateľom, keď im raz počas milovania v auguste 2014 praskol kondóm. Keďže nechcela nič riskovať, užila tabletku po. Aj napriek tomu ale o mesiac neskôr zistila, že je tehotná. Rozhodla sa ísť preto na potrat. "Bola to strašná zhoda okolností. Snažili sme sa byť opatrní a použili sme ochranu, no aj tak nezafungovala," hovorí.

Po chirurgickom zákroku tridsaťročnej žene voperovali vnútromaternicové teliesko. Niekedy môže zastaviť menštruáciu, a tak, keď Julia prestala krvácať, príliš to neriešila. Koncom novembra sa však u nej objavili bolesti brucha, a preto zašla k lekárovi. Ten ohromenej žene povedal, že je stále gravidná. Keď sa Julia dozvedela, že je vo štvrtom mesiaci tehotenstva, prepukla v plač. "Bola som v šoku, nemohla som prestať plakať. Bola som v šestnástom týždni, hoci som sa plodu snažila dvakrát zbaviť."

Tretí pokus zbaviť sa plodu už vyšiel. Julie podstúpila ďalší potrat vlani v decembri. "Chodili sme spolu len krátko, rozhodne sme neboli pripravení na dieťa. Chcem mať deti, ale teraz jednoducho nie je tá správna doba. Dlho som pracovala na tom, aby som sa dostala tam, kde som. Porovnala som všetky klady aj zápory a rozhodla som sa, že ešte nechcem vychovávať dieťa," povedala Smithová, ktorá riaditeľkou jednej spoločnosti.

Julie vie, že mnoho ľudí ju bude za tento krok odsudzovať. "Je to akoby zo mňa vytrhli jednu časť. Neľutujem, že som išla na potrat, ale budem s tým musieť žiť do konca života," poznamenala. Zároveň dodala, že má na kliniku, kde podstúpila neúspešný potrat, tak trochu ťažké srdce. Nejde žiadať odškodné, len chcela upozorniť na to, že ich chyby dokážu drasticky ovplyvniť životy ľudí. Informoval denník Daily Mirror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu