Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neprekonateľný vedecký záver: Účinný liek na plešatosť existuje, ale musíte sa ich zbaviť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

TCHAJ-PEJ - Keď vám začnú ubúdať vlasy, môžete urobiť tri veci - využiť všetky dostupné liečebné procedúry, nosiť príčesok alebo sa so svojím vzhľadom jednoducho zmieriť. Vedci však hovoria, že nemusíte urobiť ani jedno z toho, aby ste svoje vlasy zachránili. Štvrtá možnosť je len pre tých najsilnejších mužov!

Vedci hovoria, že „vyliečiť sa“ z plešatosti môžete aj pomocou pinzety a zaťatých zubov. Áno, tušíte správne. Odborníci vám radia vytrhať si všetky vlasy. Začať by ste mali tými, ktoré rastú po stranách hlavy a sú zo dňa na deň redšie. U myší takéto šklbanie vyvolalo regeneráciu kožušiny a keď to funguje u myší, prečo by to nebolo účinné aj u ľudí?!

Mohlo by vás zaujať: Mladík (30) na FOTO chcel byť ako detská hračka, po plastikách vyzerá katastrofálne!

Zo štúdie Cheng-Ming Chuonga, ktorú zverejnil časopis Cell, vyplýva, že metóda je účinná iba v prípade, ak sú vlasy vytrhané v okruhoch menších, ako je priemer gumy na ceruzke. „Tým, že sa menia medzery, usporiadanie a tvary oblastí s úbytkom vlasov, môže na mieste s 200 vyšklbnutými vlasmi narásť 1 200 nových regenerovaných vlasov,“ uviedol autor štúdie.

Ak budú vlasy vytrhávané presným a zámerným spôsobom, postihnuté bunky sa môžu obnoviť, informuje portál Metro. Zápalový proces totiž prizve na pomoc biele krvinky, ktoré obsahujú špeciálne molekuly podporujúce rast vlasových folikul. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu