Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rozhodnutie školy pobúrilo celú Ameriku: Študentku (18) poslali domov kvôli oblečeniu, FOTO!

Erica Alyse sa zastala svojej sestry
Erica Alyse sa zastala svojej sestry (Zdroj: Facebook)

ORANGEFIELD - Rozhorčená Američanka sa zastala svojej mladšej sestry, ktorú poslali zo školy domov, pretože vraj nebola vhodne oblečená. Kameň úrazu je ale v tom, že študentka bola odetá úplne normálne, nemala výstrih ani krátku sukňu.

Niektoré americké školy majú poriadne zvláštne pravidlá ohľadom ošatenia svojich študentov. Osemnásťročnú Macy Edgerly nedávno poslali domov len preto, že mala oblečené čierne legíny a dlhé tričko, ktoré zakrývalo zadok. Vraj bol tento odev nevhodný.

Jej staršiu sestru Ericu Alyse toto nepochopiteľné rozhodnutie tak rozhorčilo, že na Facebooku zverejnila fotku školáčky a pridala aj komentár. "Dnes moju sestru poslali domov zo školy, pretože bola oblečená tak, ako vidite na priloženej snímke. Prepáčte, ale musím sa postaviť za svoju rodinu a všetky ženy, ktoré sú každý deň degradované a súdené za svoje telá a to, čo nosia na sebe. Potom sa nedivme, že ženy o sebe pochybujú a cítia sa neisto. Čo keby sa namiesto zahanbovania žien začali chlapcov vo veku 15 až 18 rokov na školách učiť, ako ich neurážať? Je choré, ak úplne normálne oblečené dievča, ktoré nič neodhaľuje, pošle škola domov len preto, lebo sa bojí, že chlapci poháňaní hormónmi nebudú schopní ovládnuť svoje pudy."

Today, my sister was sent home from school for wearing the clothes in the picture below. And I'm sorry but I have to...

Posted by Erica Alyse Edgerly on Thursday, April 2, 2015

Komentár zdieľalo už viac ako 80 tisíc ľudí, ktorí sa rovnako ako Erica pozastavujú nad tým, ako sa niečo také absurdné vôbec mohlo stať. Ďalšie tisíce užívateľov sestry z Texasu podporili prostredníctvom iných sociálnych médií.

Kódex obliekania na danej strednej škole hovorí, že všetky kusy odevu musia spĺňať pravidlo končeku prsta, čo znamená, že keď má študent voľne položené ruky vedľa seba, musí byť odev dlhší než kam siahajú prsty. Školský úrad v meste Orangefield vo vyhlásení uviedol, že sa na základe federálnych zákonov o diskrétnosti nemôže vyjadrovať na margo prípadných disciplinárnych zásahov voči študentom. "Našu komunitu však chceme uistiť, že sa snažíme udržiavať pozitívne a úspešné prostredie pre študentov, kde neexistuje žiadne rozptýlenie."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu