Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Jedávate radi nezdravé veci? Odborníci na výživu prezradili, čo by si vo fastfoode vybrali oni!

BRATISLAVA - Niekedy nás okolnosti dotlačia k tomu, aby sme povolili uzdu svojím predsavzatiam a urobili niečo, čo sme predtým odmietali – napríklad navštívili stánok rýchleho občerstvenia. Nezdravé jedlo však nutne nemusí byť pre naše telo až takou katastrofou. Čo by si vo fastfoode napríklad objednali odborníci na zdravú výživu, ak by sa už museli k tomuto prehrešku znížiť? Pozrite sa!

„Ak už musíte mať vo fast foode niečo "tradičné", dajte si hamburger, ale bez hranolčekov a k tomu malý šalát s nejakým dressingom bez tuku,“ ponúka odborníčka na nutričné hodnoty Katherine Brookingová.

„Ja by som si vybrala kurací Wrap, lebo je v ňom grilované kuracie mäso, dala by som si k tomu nejakú sladkú omáčku. Nie je to jedlo, ktoré by malo v jedálničku najmenej kalórii, ale keď už sa rozhodnete ísť do fast foodu, tak je jasné, že nechcete zjesť niečo, po čom budete o hodinu hladný,“ vybrala si Marjorie Nolan Cohnová, hovorkyňa Akadémie výživy a dietetiky.

„Ja si vždy vyberám detské menu. Štyri kúsky kuracích nugiet, malé hranolky, jablko a jogurt. Toto dokopy obsahuje menej ako 500 kalórií. Práve tá detská porcia spôsobí, že je to pre mňa ideálny jedlo, navyše to obsahuje povinnú dennú dávku ovocia,“ priznáva Angela Ginn-Meadowová.

„Dala by som si šalát bez kuracieho mäsa, som totiž vegetariánka a určite kávu Latte. Dokopy to má 350 kalórií, 70 gramov tuku, 55 gramov sacharidov, 35 gramov cukru, 21 gramov proteínov a 8 gramov vlákniny. Jedlo zasýti, spĺňa denné ciele a chutí mi,“ vysvetľuje svoju voľbu Vandana Sheth z Akadémie výživy a dietetiky.

„Raňajkovou možnosťou je ovsená kaša, ku ktorej sa hodí ovocie, no žiaden hnedý cukor. Rád som tým nepríjemným zákazníkom, ktorý v reštaurácii požiada o čučoriedky a jogurt alebo nakrájané jablko. Pri objednávaní však pozor na hnedý cukor, ktorý vo fast foodoch do kaše dávajú,“ upozorňuje Alexis Joseph.

„Objednala by som si hranolčeky a malý čokoládový šejk. Prečo? Lebo potrebujem rýchlu energiu, ktorú najlepšie získam z karbohydrátov, a preto, lebo mám rada hranolčeky. Nebojím sa nutričných hodnôt. Radšej si dám niečo zdravé neskôr a niečo rýchle a dobré teraz,“ povedala Rebecca Scritchfieldová, ktorá rozhodne nemá problém. Ktorý variant by ste si vybrali vy?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu