Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO tragédie počas slávnosti: Chlapčeka (†5) odniesol šarkan do výšky 20 metrov!

(Zdroj: YouTube)

HANOJ – Celý Vietnam zasiahla nepríjemná tragédia. Iba 5-ročný chlapček menom Van Minh Dat zahynul na festivale šarkanov po tom, čo sa zamotal do povrazu a následne padol z výšky takmer 20 metrov na zem. Jednému z návštevníkov obľúbeného festivalu sa to podarilo zachytiť na kameru.

Nešťastie sa odohralo v najväčšom meste Vietnamu menom Ho Chi Minh na poli Dong Dieu, ktoré je častým miestom stretnutí miestnych obyvateľov pri rôznych príležitostiach. Chlapček podľa svedectiev pomáhal mame niesť nápoje smerom k ďalším príbuzným, preto poriadne nedával pozor na dianie v okolí.


Prečítajte si aj Profesionálni rodičia mali priniesť Simonke (†1,5) šťastie: Smrť v mučivých bolestiach!​


Noha sa mu zamotala do jedného z povrazov, ktorými bol najprv uchytený jeden z veľkých šarkanov. Ten práve uvoľnili, takže chlapčeka vytiahlo do výšky asi 20 metrov, kde sa povraz roztrhol a dieťa spadlo na zem. Van zomrel v sanitke po ceste do nemocnice, organizátori zo Saigon Kite Club rodine okamžite vyjadril úprimnú sústrasť.

Jedna zo svedkýň pre miestne médiá neskôr povedala: „Každý sa pozeral na toho šarkana, lebo kvôli nevyspytateľnému počasiu predtým niekoľkokrát spadol na zem. Jeden z tých povrazov tiež zhodil stolík blízko nápojov a zrazil aj niekoľko stoličiek.“ Keď okoloidúci zbadali, že chlapec sa zachytil, snažili sa šarkana stiahnuť naspäť na zem, no vzhľadom na silný vietor sa im to nepodarilo.

Deti majú prístup na plochu zakázaný, no úradníci prítomní na mieste pre médiá povedali, že ochrankári zrejme Vana zámerne prehliadali, keďže jeho matka pracuje na jednej z tribún. Momentálne prebieha vyšetrovanie celého incidentu. Rodina sa k tragédii nevyjadrila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu