Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Panika v Rakúsku: Vyplašení ľudia volali na políciu, vystrašili ich svetlá na nočnej oblohe!

Svetlá videli Rakúšania, Nemci aj Švajčiari
Svetlá videli Rakúšania, Nemci aj Švajčiari (Zdroj: YouTube)

VIEDEŇ - Podivné žiarivé objekty na oblohe vyvolali v nedeľu večer masovú hystériu. Podľa niektorých očitých svedkov pohybujúce sa svetlá a záblesky nevydávali žiaden zvuk, podľa iných svetlá sprevádzali výbuchy a menili farebný odtieň.

Podľa astronómov mohlo ísť o meteority, ktoré zhoreli v atmosfére Zeme. „Bola to zeleno-oranžová žiara bez zvuku,“ uviedol jeden z očitých svedkov z Nemecka. Iní opisovali pársekundovú jasnú žiaru a červenú explóziu, pri ktorej nebol počuť zvuk. „Vyzeralo to ako ohňostroj. Po troch minútach som počul dva výbuchy a obloha bola jasná ako cez deň,“ opísal podľa portálu Lunarmeteoritehunters.com svedok, ktorý záblesky pozoroval na východe Rakúska. „Bola to najväčšia padajúca hviezda, akú som kedy videl,“ uviedla pozorovateľka z juhozápadu Nemecka, podľa ktorej to bol úchvatný úkaz.

Mohlo by vás zaujať: Česi hľadajú meteorit, dá sa vypočítať, kam dopadol

Portál Sueddeutsche.de uvádza, že jasné svetlá na nočnej oblohe videli v nedeľu večer desiatky ľudí v južnom Nemecku. Zatiaľ však nie je potvrdené, že jednoznačne išlo o meteorit. „Desiatky znepokojených občanov volali na políciu, že videli záblesky svetla na oblohe,“ komentoval úkaz hovorca bavorskej polície z centra v Mníchove. V Bádensku-Württembersku videlo záblesky asi sto ľudí, ale neexistuje dôkaz, že by po sebe zanechali nejaké stopy alebo škody. Svetlá pozorovali na oblohe aj obyvatelia Švajčiarska a Rakúska v oblasti Vorarlberska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu