Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEÁ neúspešných uchádzačov o misiu na Mars: To musíte vidieť, akí čudáci chceli spasiť svet!

Neúspešní uchádzači o misiu na Mars
Neúspešní uchádzači o misiu na Mars (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Pred pár dňami bol zverejnený zoznam s menami dvesto ľudí, ktorí majú šancu dostať sa vďaka kontroverznému projektu na Mars. Na internete sa ale objavilo aj niečo iné - videá uchádzačov, ktorí výberom neprešli. A je veru na čo sa pozerať.

Je to projekt, o ktorom hovorí celý svet. Holandská nezisková organizácia Mars One chce vybudovať na Marse základne s ľudskou posádkou Prvá várka na červenú planétu vzdialenú od Zeme približne 40 miliónov kilometrov poletí v roku 2024. Cesta tam bude trvať približne dvesto dní.

Záujem o túto jednosmernú letenku prejavilo 200 tisíc dobrodruhov. Tento týždeň sa výber zúžil na posledných sto uchádzačov. Z toho 39 pochádza z Ameriky, 31 z Európy, 16 z Ázie, 7 z Afriky a 7 z Austrálie. Ide väčšinou o ľudí do veku 45 rokov.

Pri tejto príležitosti sa na webe objavili videá neúspešných uchádzačov.  Niekedy naozaj ide o poriadnych bláznov.

Amy Alexander (35)

Milovníčka plyšových medvedíkov Amy sa rozhodla, ako už mnoho astronautov pred ňou, ingorovať vedu a matematiku. "Väčšinu svojho času a energie som venovala kresleniu, maľovaniu a pozeraniu kreslených rozprávok. Vďaka tomu mám ako potenciálna mimozemská votrelkyňa obrovskú výhodu, alebo nevýhodu," uzavrela tridsaťpäťročná Austrálčanka.

Derrick Johnson (29)

Svoju túžbu nechať sa vystreliť na Mars vyjadril mladý Američan v rapovej piesni. Derrick o sebe tvrdí, že rád riskuje a je pripravený čeliť výzve kolonizovať novú planétu. Vraj vždy cítil, že bol stvorený pre vyšší cieľ než je tento svet a prostredníctvom misie Mars One to aj môže dokázať.

Lori Barrow (51)

Vojnová veteránka Lori počas nakrúcania videa fajčí a pije. Vyhlásila, že keď je pre Mars dobrý herec Gary Busey, ktorý tiež túži ísť do kozmu, musí byť aj ona. Tvrdí, že vďaka svojej profesii je schopná sa adaptovať na akúkoľvek situáciu a nič ju nemôže prekvapiť.

Tyler Reeno (22)

Mladý Kanaďan zaujal už na prvý pohľad, pretože si kvôli konkurzu vyrobil vlastnú helmu. Čoskoro bude promovať na univerzite a potom sa chce stať pilotom stíhačky. Zaujíma sa o prieskum vesmíru a kozmické lety.

Sarah Jaudon (42)

Američanka Sarah sa považuje za perfektnú kandidátku, lebo talentové testy, ktoré absolvovala na strednej, vraj odhalili, že by sa mala stať astronautkou. Za zvuku vianočnej melódie Roľničky roľničky vysvetľuje, že je viac než pripravená vyraziť na výlet na Mars. Aj s vedomím, že sa z neho už nikdy nevráti. Vraví, že keď to pomôže ľuďom splniť si ich sny, stojí to zato.

Yan Huiming

Mladíkovi z Číny tak záležalo na tom, aby ho vybrali, že vytvoril bizarný experimentálny film, v ktorom použil zábery NASA a rôzne špeciálne efekty. Zatiaľ čo sa Yan usmieva do kamery, v pozadí, v pozadí svietia planéty a meteority.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu