Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Učiteľka rada mieša alkohol

MASTER CUP 77 Zobraziť galériu (5)
MASTER CUP 77 (Zdroj: GAS Familia)

Už tento víkend v bratislavskej Inchebe na výstave Danubius Gastro predstaví značka Goral Vodka Master najlepších slovenských barmanov v prvom ročníku súťaže MASTER CUP 77. Medzi nimi aj majsterku sveta v príprave cocktialov z Kapského Mesta Janu Karkušovú.

Súťaže MASTER CUP 77 v Hale D1 v bratislavskej Inchebe , ktorá podľa slov Jozefa Rotha zo Slovenskej Barmanskej Asociácie má ašpiráciu stať sa svetovo uznávaným podujatím s medzinárodnou účasťou, sa zúčastní aj majsterka sveta z World Cocktail Championchip 2014 Jana Karkušová. Slovenke, pôvodom z Martina, sa v októbri 2014 podarilo uspieť v medzinárodnej konkurencii, kde vo finále v juhoafrickom Kapskom Meste porazila viac ako 60-tich barmanov z celého sveta. Talentovanú učiteľku prídu do Haly D1 podporiť aj jej študenti, z ktorých viacerí budú sami účastníkmi juniorskej kategórie súťaže MASTER CUP 77.

Svetová barmanka tvrdí, že zostaviť recept nápoja je určitý druh umenia. Aj napriek tomu, že nad receptúrami dopredu premýšľa, veľmi rada improvizuje. Vraj niekedy najdôležitejší je moment prekvapenia a nálada v akej sa nachádza konkrétny zákazník. Sama preferuje tzv. „short drinky“ , rada používa čerstvé šťavy, ktoré nápojom dodajú sviežosť a vôňu. Jednou z dôležitých súčastí prípravy cocktailov sú aj dekorácie, ktorých príprava niekedy zaberie viac času, ako príprava samotného drinku.

Aj napriek tomu, že Jana pri miešaní drinkov preferuje tie alkoholické, svojich študentov sa snaží pred prehnaným pitím alkoholu vystíhať a sama vyznáva zdravý životný štýl. Svoje cocktaily si vie vychutnať rovnako ako drinky od iných barmanov, doma však paradoxne miešané drinky nepripravuje.

Barmanka roka Jana Karkušová svoje barmanské umenie predvedie aj v súťaži MASTER CUP 77, v piatok popoludní v Hale D1 v bratislavskej Inchebe v kategórii Senior Classic, kde bude miešať svoj obľúbený „short drink“. Na prípravu cocktailu bude mať len 6 minút a povinnou ingredienciou je použitie prémiovej GORAL VODKY MASTER. Ostatné ingrediencie si vyberá barman podľa svojich predstáv, môže ich však byť maximálne 6 rôznych.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu