Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ropný magnát vypísal exmanželke šek na miliardu dolárov: Z jej reakcie nebudete chápať!

Ropný magnát Harold Hamm ponúkol exmanželke miliardu dolárov, no Sue Ann bez mihnutia oka odmietla. Zobraziť galériu (2)
Ropný magnát Harold Hamm ponúkol exmanželke miliardu dolárov, no Sue Ann bez mihnutia oka odmietla. (Zdroj: SITA, Twitter)

OKLAHOMA CITY – Amerika sa baví na súdnom spore rozvedeného ropného magnáta z Oklahomy. Dôvodom je jeho exmanželka, uvedomelá Sue Ann Arnallová, ktorá odmietla šek na takmer miliardu amerických dolárov, pretože chce viac. Druhý najdrahší rozvod v dejinách sa udial ešte minulý mesiac, no Sue Ann sa nechce so sumou 974 800 000 dolárov akosi zmieriť. Treba však povedať, že Harold Hamm vlastní obrovské ropné bohatstvo.

Sue Ann na súde vyhlásila, že táto suma „nie je fér“, pretože jej už bývalý manžel vlastní majetok v hodnote okolo 18 miliárd dolárov. A tak pre niekoho rozprávkovú sumu zmietla zo stola. Hamm svoju firmu založil v roku 1967, jeho žena mu potom robila konateľku. Boli spolu 26 rokov a nikdy nepodpísali predmanželskú zmluvu, čo sa, ako sa zdá, Haroldovi nevyplatilo.

Už počas súdneho procesu zaplatil Sue Ann viac ako 20 miliónov dolárov, rovnako do jej vlastníctva prešiel aj ranč Oak Ridge v kalifornskom meste Carmel v hodnote 14,7 milióna dolárov. Haroldovi ostal dom v Bransone v Missouri (750-tisíc dolárov) a zrub v Major County v Oklahome (300-tisíc dolárov).

Ropný magnát Harold Hamm
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA, Twitter)

Harold s ňou zrejme tak ľahko nevypečie, Sue Ann je totiž vyštudovaná právnička, preto presne vie, na čo má nárok. Neuľútostilo sa jej exmanžela ani v čase, kedy uťahuje opasok z dôvodu klesajúcich cien ropy. Na druhej strane, Sue Ann ešte v roku 2013 podala návrh na rozvod preto, lebo jej bol Harold neverný. Tak sa končí stelesnenie amerického sna. Harold totiž pochádzal z chudobnej rodiny, mal 12 súrodencov a začal pracovať ako zberač bavlny, no postupne sa vypracoval na skutočného boháča.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu