Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rakovina zabila takmer celú rodinu: Prežila len táto kráska (22), žije v strachu!

Rakovina žena vyzabíjala rodinu Zobraziť galériu (3)
Rakovina žena vyzabíjala rodinu (Zdroj: profimedia.sk)

COLEFORD - Viem, že ľudia si budú myslieť, že som nezodpovedná! Pravdou ale je, že po tom všetkom, čo sa stalo v našej rodine, chcem radšej žiť v blaženej nevedomosti. Takto mladá Britka vysvetľuje svoju neochotu ísť do nemocnice na vyšetrenie. To jej lekári odporučili po tom, ako jej rodičia a sestra zomreli na rakovinu.

Dvadsaťdvaročnej Diane Barrettovej už z rodiny neostal nik. O najbližších členov svojej rodiny prišla kvôli zabijakovi zvanom rakovina. Keď mala osem rokov, jej vtedy tridsaťpäťročný otec Robert zomrel na rakovinu hrubého čreva. O deväť rokov neskôr sa rovnaká choroba vyvinula aj u mamy Tracey. Ani jej sa bohužiaľ nepodarilo vyzdravieť, zomrela na Deň matiek, 8. marca 2009. Mala len 40 rokov.

Tracey a Robert
Zobraziť galériu (3)
Tracey a Robert  (Zdroj: profimedia.sk)

"Bola som úplne zničená. Nemohla som uveriť tomu, že som prišla o oboch rodičov. Začala som trpieť záchvatmi paniky, nevedela som sa s tým vyrovnať," povedala Diana. Už jej tak ostala len sestra Sherrie. Aj v jej prípade sa však osud zachoval mimoriadne kruto. Pred tromi rokmi jej lekári diagnostikovali nádor na mozgu, v čase, keď bola vo vysokom štádiu tehotenstva. Podstúpila preto núdzový cisársky rez a priviedla na svet zdravého chlapčeka. Bohužiaľ rakovina ju premohla a vlani v novembri jej ako 26-ročná podľahla, píše portál westerndailypress.co.uk.

Na výlete v Disneylande, keď bola rodina ešte pokope
Zobraziť galériu (3)
Na výlete v Disneylande, keď bola rodina ešte pokope  (Zdroj: profimedia.sk)

Matke ročného synčeka Darcyho tak už neostal prakticky nikto. Lekári vzhľadom na rodinnú anamnézu mladej žene odporučili, aby absolvovala genetické testy, ktoré by odhalili, či aj u nej existuje zvýšené riziko výskytu nádorového ochorenia. Barrettová to však odmietla, pretože sa bojí, že by nad ňou vyriekli ortieľ smrti. Povedala, že radšej bude žiť v nevedomosti, ako sa každý deň strachovať, že dostane rakovinu.

Rakovina žena vyzabíjala rodinu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Viem, že si ľudia myslia, že som nezodpovedná. Ale pravdou je, že po tom všetkom, čo sa stalo s mojou rodinou sa desím toho, čo by mi lekári mohli povedať. Preto to radšej ani nechcem vedieť. Samozrejme, že na to stále myslím. Teraz dokonca viac ako inokedy, pretože som matka. A preto musím ísť ďalej a nepoddať sa tomu. Chcem svoj život prežiť naplno," dodala Diana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu