Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poliaci zakázali Macka Pú, aby ochránili deti: Ich dôvod vás totálne pobaví!

Macko Pú sa stal terčom ostrej kritiky! Zobraziť galériu (3)
Macko Pú sa stal terčom ostrej kritiky! (Zdroj: YouTube)

TUSZYN - Poliaci v sebe nezaprú prísnu katolícku výchovu. Zástupcovia poľského mestečka Tuszyn totiž odmietli, aby bol známy kreslený medvedík maskotom nového detského ihriska, pretože vraj ohrozuje sexualitu detí.

Podľa poľského webu Natemat.pl spustil celú aféru, z ktorej sa teraz vysmievajú zahraničné médiá, triviálny nápad, ktorý zavrhol jeden z radných. Macko Pú sa mu nezdal byť vhodným maskotom detského ihriska v meste. Vysvitlo však, že jeho odpor voči obľúbenej detskej postave má sexuálne podtext. „Medvedík nemá kompletný šatník, je od pása dole nahý,“ tvrdil Ryszard Cichy z mestskej radnice. Vzápätí sa k nemu pridal aj iný člen radnice: „Medvedík nemá žiadne pohlavie, je to hermafrodit!“

Radkyňa Hanna Jachimska tiež poukázala na veľmi zaujímavý fakt: „Predstavte si, že mu jeho autor pred viac ako 60 rokmi hrdzavou britvou odrezal semenníky, pretože mal problémy so svojou sexuálnou identitou.“

Poliaci zakázali Macka Pú,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Kanaďanom sú na posmech

Na tieto „útoky“ okamžite zareagovali zahraničné médiá a začali sa z nich vysmievať. Americký Washington Post si poukázal na to, že medvede zvyčajne nenosia oblečenie a to, že Pú má na sebe tričko, môže byť prejavom konzervativizmu, informoval poľský web Mamadu.pl.

V Kanade však poľský incident vyvolal ešte vášnivejšie debaty. Starosta mestečka Winnipeg, odkiaľ Pú pochádza, vydal osobitné vyhlásenie: „Macko Pú je kresba medveďa a ja by som chcel dať do pozornosti, že ani ďalšie milované postavičky od Disneyho ako Káčer Donald alebo Chip a Dale tiež nemajú nohavice a Mickey Mouse na sebe nemá tričko. Majú byť tiež zakázané?“ Na margo obáv dokonca vo Winnipegu vytvorili dizajnové kostýmy v štýle Macka Pú pre mužov i ženy!

Umelci začali navrhovať kostýmy pre Macka Pú
Zobraziť galériu (3)
Umelci začali navrhovať kostýmy pre Macka Pú  (Zdroj: YouTube)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu