Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pobúrení rodičia: Relácia pre najmenších odpálila vo vysielaní VIDEO s penisom a vagínou!

Animovaný tancujúci penis a vagína z videoklipu Zobraziť galériu (2)
Animovaný tancujúci penis a vagína z videoklipu (Zdroj: YouTube)

ŠTOKHOLM - Animované tancujúce karikatúry ľudských genitálií vyvolali vo Švédsku divoké diskusie. Hudobné „vzdelávacie“ video vytvorila verejnoprávna švédska televízia pre 3 až 6-ročné deti. Rodičia sa však obávajú, či farebný „Popi-dip-pop snippedi penis“ je pre ich ratolesti naozaj poučný.

Keď sa genitálne video z detskej relácie Bacillakuten objavilo na Facebooku, zožalo vlnu kritiky, ale aj podpory. Niektorí rodičia si myslia, že hovoriť s deťmi o sexualite je veľmi dôležité a deťom sa klip páči. Polemika okolo videa bola však taká búrlivá, že k nemu na Youtube zakázali komentáre. „Aj keď sme dostali kritiku, sme veľmi nadšení, pretože vplyv videa je užasne veľký,“ povedal redaktor televízie SVT, ktorá videoklip odvysielala. Deti chceli totiž klip vidieť znovu a znovu.

Pobúrení rodičia: Relácia pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Hudobník Johan Holmström, ktorý skladbu skomponoval, sa vyjadril, že sa snažil uspokojiť zvedavé mysle detí. Hovoriť s deťmi o sexe môže byť ťažké, ale dúfa, že video uľahčí najmenším pochopenie ťažkých otázok okolo ľudskej sexuality, uviedol Vocativ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu