Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šialenci s doskami na hlave: Bizarný český šport zaujal celý svet, plešatí v ňom vynikajú!

Cieľom je zraziť súperovi dosku z hlavy
Cieľom je zraziť súperovi dosku z hlavy (Zdroj: Woodkopf, Youtube)

PRAHA – Česi už majú Švejka, Cimrmana a teraz objavili aj nový šport, ktorý vo svete nemá konkurenciu. Volá sa Woodkopf, čiže „drevená hlava“ alebo „hra pre každú gebuľu“. V októbri sa uskutočnili už desiate majstrovstvá sveta tohto netradičného českého športu, ktorý má ambíciu dostať sa na olympijské hry!

Woodkopf začal vznikať v júli 1992, keď ho ako prví predviedli a vymysleli vysokoškolskí absolventi počas kultúrneho festivalu v Prahe. Hra získava na čoraz väčšej popularite, pretože je lacná, jednoduchá a najmä plná humoru!

Veteráni Woodkopfu, ktorí si hovoria „gebuľáči“, sa usiľujú zahrnúť šport do olympijských hier a sú presvedčení, že má veľkú budúcnosť. Chceme, aby sa spolu s pivom a knedlo-vepřo-zelím stal súčasťou našej národnej kultúry,“ vyjadril sa Vladimír Čech, ktorý športu holduje už sedem rokov.

„Každý, kto si na hlavu položí dosku, udrží ju na nej aspoň desať sekún a vyhľadá súpera, s ktorým sa pustí do džentlmenského súperenia, sa stáva gebuľáčom,“ píše sa na stránke českého Woodkopfu.

Hra nemá prakticky žiadne vekové a podobné obmedzenia. Výhodou je však plešatá hlava alebo výška! Cieľom je doskou zraziť súperovu dosku z hlavy. Súperi sa však nesmú dotknúť telom. Woodkopf je vraj aj zdravotne prínosný: dokáže odblokovať krčnú chrbticu, rozvíja koncentráciu a utužuje telesnú rovnováhu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu