Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dm ženský beh štartuje 27.9.2014

Dm ženský beh štartuje už 27.9. Zobraziť galériu (4)
Dm ženský beh štartuje už 27.9.

Behanie si získava na Slovensku stála väčšiu popularitu. Dôkazom toho sú narastajúce počty účastníkov behov, žien nevynímajúc. Aj toto je jeden zo základných predpokladov pre založenie tradície samostatného ženského behu. To sa podarilo agetúre BE COOL a tento rok sa sa uskutoční už 3. ročník dm ženského behu odštartuje 27. septembra 2014. Takže dámy pozor, je to tu!

"Viac ako len ďalší beh", tak znie podtitul – motto dm ženského behu, ktorý priniesol na Slovensko nový, ucelený koncept rozvoja behania žien s cieľom podporiť  ich  v zmene  životného štýlu  a pomôcť im tak urobiť niečo pre svoje zdravie. K tomuto smerovaniu sa v tomto roku pripojil aj projekt #mygirls, kde 4 dievčatá behajú podľa vopred stanovených tréningových plánov. Cieľom je inšpirovať dievčatá, aby športovali, behávali a aby sa nebáli robiť to v spoločnosti. Ak ste sa už namotali tak sa môžete rovno aj prihlásiť na stránke www.bratislavamarathon.com

#mygirls pozývajú na ženské bežecké tréningy

Leto je síce chýli ku koncu a termín behu sa pomaly, ale isto blíži. #mygirls začali s prípravou už dávnejšie, ale pridať sa môžete vždy. Nezáleží na tom či beháte pravidelne, patríte medzi hobíkov alebo s behaním len začínate. Bratislava Marathon Sport Club pre všetky záujemkyne pravidelné bezplatné tréningy každý utorok a štvrtok o 18:00 na Železnej studienke. Takže, milé slečny, milé dámy. Obujte si tenisky a vybehnite. Pustite sa do toho s chuťou a zaraďte šport na top miesto vo svojom programe dňa. Nech sa motto priekopníčky ženského vytrvalostného behania Kathrine Switzer: „Nie je to len o behaní. Nie je to len o fitness. Je to o zmene života žien“ stane aj vaším mottom.

„dm ženský beh odštartuje tento rok 27. septembra a jednou z najväčších noviniek 3. ročníka je zmena miesta štartu a cieľa, ktoré sme preniesli na Hlavné námestie. Mení sa aj dĺžka dlhšej trate z 9 na 10 kilometrov, pričom kratšia trať si zachová pôvodné 4 km,“ hovorí šéf pretekov Peter Pukalovič a dodáva: „Hlavné námestie sa stane centrom celého podujatia, kde bude pripravený aj celodenný program venovaný len a len nežnejšiemu pohlaviu. Opäť nebudú chýbať čisto ženské prezentácie a poradenstvo, ktoré pre bežkyne ale aj pre návštevníčky pripravia partneri podujatia. A aby si dámy mohli užívať „ich deň“ o ich ratolesti sa postarajú animátori v detskej zóne, kde si budú môcť zašantiť na detských atrakciách.

A ako hodnotí podujatie jeho generálny partner? „Minulý ročník dopadol z nášho pohľadu veľmi dobre. Sme radi, že sa nám podarilo splniť cieľ a založiť tradíciu ženského behu na Slovensku. Podujatie dm ženský beh budeme podporovať aj naďalej ako generálny partner. Podstatný je narastajúci záujem zo strany bežkýň, o čom svedčí aj rekordný počet zaregistrovaných žien,“ uviedla Nicol Noseková, vedúca oddelenia reklamy spoločnosti dm drogerie markt. „Nie je náhoda, že podporujeme športové podujatie, lebo pravidelný pohyb a šport podstatne prispievajú k zdraviu a pohode, pričom tie sú v spoločnosti dm ťažiskové témy.“

Veľmi  podstatným rozmerom  významu tohto motta  je  vznik dlhodobého sociálneho projektu pod názvom "dm šport zóna".  Časť štartovného z dm ženského behu organizátori venujú na dovybavenie časti existujúceho detského ihriska, vždy v inej mestskej časti Bratislavy,  športovými pomôckami, slúžiacimi počas roka všetkým deťom k cielenému rozvíjaniu ich pohybových schopností. Vďaka tomuto projektu vznikla športová zóna na detskom ihrisku v Petržalke a vlani boli osadené športové zariadenia na rozcvičenie sa pred behom i následný strečing pri bežeckej dráhe v Ružinove.

Zaregistrovať na beh sa môžete cez predpredaj.sk

 

 

-reklamná správa- 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu