Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rodičia sú zhnusení: V papiernictvách predávajú žiacke knižky s touto obludou!

V Rusku predávajú žiacke knižky s obrázkom a životopisom Adolfa Hitlera
V Rusku predávajú žiacke knižky s obrázkom a životopisom Adolfa Hitlera (Zdroj: e1.ru)

JEKATERINBURG - Niekoľko papiernictiev v Jekaterinburgu na ruskom Urale má v ponuke žiacke knižky, v ktorých sa nachádza fotografia Adolfa Hitlera s jeho stručným životopisom. Nie je to prvý raz, čo sa v školských zošitoch objavil obrázok nacistického vodcu.

Žiacke knižky vytlačila tlačiareň v Smolensku. Dizajn žiackej knižky pripravila firma z Rostova na Done. Na každej strane sa nachádza popis nejakej udalosti v dejinách a na jednej zo strán bola nad tabuľkou na zapisovanie známok a domácich úloh aj fotografia Adolfa Hitlera s jeho stručným životopisom. Informovala o tom agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na predsedu Uralského výboru rodičov Jevgenija Žabrejeva, ktorý tlmočil znepokojenie rodičov. 

Žabrejev uviedol, že rodičovský výbor urobí kontroly v ďalších obchodoch s kancelárskymi a školskými potrebami. V súvislosti s týmto prípadom sa obrátil na ministerstvo školstva a parlamentný výbor pre záležitosti rodín, žien a detí, aby na federálnej úrovni iniciovali pozastavenie tlače a distribúcie sporných žiackych knižiek.

Od začiatku školského roka ide už o druhý prípad, keď sa v zošitoch určených pre školákov objavila Hitlerova fotografia. Prvým prípadom sa zaoberá sverdlovská prokuratúra, ktorá predvolala na výsluch riaditeľa tlačiarne. Prokuratúra však zatiaľ nevidí dôvod na ďalšie konanie, keďže na fotografii je „len muž v saku, nie je tam nijaká nacistická symbolika“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu