Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Unikátna predpoveď počasia z roku 2050: Ľudstvo čakajú samé hrôzy, tvrdia vedci!

Klimatické hrozby v roku 2050
Klimatické hrozby v roku 2050 (Zdroj: YouTube)

ŽENEVA - Svetová meteorologická organizácia (WMO) zverejnila fiktívne video, na ktorom ukazuje, ako budú vyzerať televízne správy s predpoveďou počasia v roku 2050. Prognózy expertov nás nepotešia!

Séria fiktívnych videí WMO ukazuje prognózy počasia v Európe, USA a Afrike s mapami sucha, tajfúnov, záplav a vĺn smrtiacich horúčav. Videá boli zverejnené pred summitom OSN o klíme, ktorý sa bude konať 23. septembra 2014.

Generálny tajomník WMO Michel Jarraud povedal, že „vykresľujú presvedčivý obraz toho, ako by mohol vyzerať život na teplejšej planéte.“ Odborníci sa obávajú, že priemerná teplota zemskej atmosféry by mohla vzrásť o 4 °C do konca tohto storočia, ak budú emisie skleníkových plynov naďalej na vzostupe.

Text sprevádzajúci prvé video hovorí: „Zatiaľ čo zmena klímy je globálna, vplyv bude lokálny. Je na čase zmeniť smer a vytvoriť svetlejšiu budúcnosť pre všetkých.“

Generálny tajomník OSN Ban Ki-moon uviedol, že vládnych predstaviteľov na summite presvedčí, aby prijali opatrenia na boj proti zmene klímy. „Zmena klímy ovplyvňuje počasie všade,“ povedal. „Vyvoláva to viac extrémov a narúša stabilitu. To znamená viac katastrof, viac neistoty. Môžeme eliminovať riziká znížením globálnych emisií skleníkových plynov a budovaním nízkouhlíkovej ekonomiky. Poďme spoločne pracovať na tom, aby bola naša spoločnosť bezpečnejšia a odolnejšia. Prosím, pripojte sa ku mne v prijímaní opatrení v oblasti zmeny klímy.“ vyzval tajomník. WMO chce bojovať za zníženie emisií skleníkových plynov legálnou právnou dohodou, informoval britský denník The Mirror.

Fiktívna predpoveď počasia z roku 2050

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu