Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Ani lekári presne nevedia, čo trápi Kaleema (8): Narástli mu obrie ruky!

Kaleem trpí nezvyklou chorobou. Zobraziť galériu (2)
Kaleem trpí nezvyklou chorobou. (Zdroj: Profimedia)

NÁI DILLÍ - Osemročný Kaleem je veľmi zvláštnym chlapcom. Trpí totiž vzácnou chorobou, jeho ruky narástli do enormných rozmerov. Každá váži osem kilogramov a na dĺžku merajú od zápästia po končeky prstov celých 33 centimetrov!

Kaleem pochádza z Indie, kde žije spoločne so svojimi rodičmi. „Nemôžem chodiť do školy, lebo učiteľka povedala, že ostatné deti sa mojich rúk boja. Veľa z nich ma zvyklo šikanovať kvôli mojej deformácii,“ opisuje svoj smutný život Kaleem.

Rodičia sa snažia synovi, ktorý sa s väčšími rukami už narodil, pomôcť. Zarábajú však iba niečo okolo 18 eur, Kaleemov otec (45) sa živí ako robotník. Matka Haleema (27) opisuje synove ruky pri pôrode: „Jeho ruky boli veľké, jeho prsty dlhé. Mal malé päste, ale veľmi rýchlo mu začali rásť, rovnako ako jeho prsty.“

Kaleem trpí nezvyklou chorobou.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Okrem tohto nedostatku je Kaleem úplne zdravý. Lekári v miestnej nemocnici rodičom nevedeli povedať, o akú chorobu presne ide, no podľa ich slov to bude najskôr lymfangióm alebo hemangióm. Avšak vzhľadom na zvýšený tlak na kardiovaskulárny systém, Kaleemovi obrie ruky pravdepodobne skrátia život. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu