Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tajomstvo filmu o Harrym Potterovi: Ktorého herca pustili z väzenia?

Harry Potter, Hermiona Grangerová a Ron Weasley Zobraziť galériu (2)
Harry Potter, Hermiona Grangerová a Ron Weasley (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Fanúšikovia série kníh a filmov o Harrym Potterovi sa museli navzájom zmieriť s tým, že knižná verzia sa od tej na plátne odlišuje. Všetky zmeny a celý scenár musela zakaždým odsúhlasiť autorka J. K. Rowlingová, tak si povedali, že budú tieto dva projekty vnímať prosto odlišne. Jedna z finálnych scén v poslednom filme ale trápila viacerých.

Tí, čo knihu čítali, ako aj tí, ktorí videli iba osemdielnu sériu filmov, si pamätajú dve neoddeliteľné trojice študentov. Rovnako ako spolu všetok čas trávili Harry Potter, Ron Weasley a Hermiona Grangerová, ich úhlavný nepriateľ zo školských lavíc Draco Malfoy mal svojich dvoch nohsledov Gregoryho Goyla a Vincenta Crabba.

Dôležitá scéna v tzv. núdzovej miestnosti, keď Harry s priateľmi hľadajú Voldemortov horcrux a pritom ich napadnú práve vymenovaní slizolinčania. V knižnej verzií to bola trojica Malfoy, Crabbe a Goyle, no vo filme už miesto Crabbeho vystupuje iná postava Blaise Zabini.

Jamie Waylett alias Vincent
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Tvorcovia oficiálne priznali, kde nastal problém. Herec, ktorý počas celej série stvárňoval Crabba, Jamie Waylett, je totiž naozaj problémový chlapec. Ešte v roku 2009 bol zatknutý za pestovanie marihuany, no to nebolo všetko. V roku 2011, práve v čase premiéry posledného dielu, Jamieho zatkli znova.

Tento krát išlo o protesty v Londýne, ktorých sa zúčastnil. Chytili ho totiž so zápalnou bombou v ruke. Rovnako sa objavilo video, ako pije z obchodu ukradnuté šampanské. Za násilie ho dokonca v roku 2012 odsúdili na dva roky vo väzení, iba nedávno sa konečne dostal na slobodu. Či bude v hereckej kariére pokračovať, to nikto netuší. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu