Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Inšpirujúce a vtipné zároveň: Osobnosti sa nezaprú, perlili aj pred smrťou

BRATISLAVA - Hovorí sa, že sláva pominie. Existujú však osobnosti, pri ktorých to neplatí. Sláva ich sprevádzala až do posledného dychu, a práve ten sa stal pre fanúšikov mementom hodným opakovania. Posledné slová velikánov pred smrťou môžu byť veľmi motivujúce, no niektoré sú skutočnými perlami.

Epické posledné slová mal Jack Daniel, po ktorom nosí meno jeden z najpopulárnejších nápojov na zemi. Daniel zomrel v roku 1911, no okrem skvelej whisky svetu zanechal aj skvelé slová na rozlúčku hodné zamyslenia: „Jeden posledný drink, prosím.“

Medzi kontroverzné osobnosti rozhodne môžeme zaradiť politického teoretika, filozofa a ekonóma Karla Marxa, ktorý predtým, než posledný raz vydýchol, paradoxne povedal: „Posledné slová sú pre hlupákov, ktorí toho nepovedali dosť.“

Fanúšikom motá hlavu posledný výrok kráľa zábavy Walta Disneyho. Tomuto tuhému fajčiarovi diagnostikovali v roku 1966 tumor. Po záchvate v decembri zomrel, no predtým napísal na kus papiera „Kurt Russel“. Nikto doteraz netuší, vrátane samotného Russela, prečo to napísal.

Veľmi vtipne (aj keď smrť nikdy nie je smiešna) reagoval Nostradamus. Najznámejší veštec všetkých čias nezaprel svoj „talent“. Jeho posledné slová boli, ako inak, predpoveďou: „Pri východe Slnka ma už nenájdete živého.“ Bolo to v roku 1566. Táto predpoveď sa naplnila do bodky, ráno ho našli mŕtveho. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu