Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slovák sa zapísal do českej histórie: Parkoval s 8,39 promile, ako sa mu to podarilo?

Martin G.
Martin G. (Zdroj: Foto: greb Blesk TV)

PRAHA – Česi majú nového rekordmana. Na počudovanie je ním Slovák Martin G. (34). Do histórie sa zapísal ako najväčší opilec. V krvi mu policajti pri kontrole namerali neuveriteľných 8,39 promile alkoholu. Muž však tvrdí, že vôbec nepije.

Policajti opitého muža chytili za naozaj zarážajúcich okolností. Neverili by ste, ale nahlásila ho jeho vlastná manželka. "Mala som strach, aby niekomu neublížil," povedala žena pre české médiá.    

Samotný Martin G. sa policajnej kontrole vyhýbal. Otec troch detí (3, 13 a 14) má teraz hlavu v smútku. Z domu nevychádza von, zobral si dovolenku a bojí sa, že príde o prácu v drevárskom priemysle. Obhajuje sa a tvrdí, že nie je žiadny opilec. Ako hovorí, pil kvôli osobným problémom a bol to len chvíľkový stav. Priznal sa, že v ten deň popíjal od rána a pri tom nič nejedol. Je preto pochopiteľné, že nafúkal tak veľa. "Veď ja ani nemá za čo piť, čo zarobím, dám na nájom," povedal.

Zarážajúci na prípade je fakt, že aj keď mladému mužovi namerali v krvi viac ako osem promile, policajti mu vodičák nezobrali. Dôvodia tým, že Martin má slovenské doklady, a teda aj vodičský preukaz. To celú situáciu značne komplikuje.

"Muž v čase kontroly vodičské oprávnenie hliadke nepredložil. Ako cudzinec nie je v našej evidencii. Navyše po dvadsiatich minútach skolaboval a musel byť s otravou alkoholom prevezený do nemocnice. Teraz ho čaká správne konanie," povedala pre české médiá policajná hovorkyňa Monika Pátková.

Martin o sebe tvrdí, že nie je žiadny opilec, faktom však je, že Slovák tromfol aj doterajšieho držiteľa českého rekordu Milana Čurdu (48) zo Semilska. Tomu namerali pred rokmi 7,94 promile alkoholu v krvi. Zastavili ho policajti počas jazdy, keď šoféroval fekálne vozidlo.   

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu