Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

R. Procházka vyhral voľby suverénne už v prvom kole!

R. Procházka vyhral voľby suverénne už v prvom kole! Zobraziť galériu (3)
R. Procházka vyhral voľby suverénne už v prvom kole!

Voľby na Univerzite Sv. Cyrila a Metoda v Trnave majú jasného víťaza. Pred asi tri stovky študentov sa posadilo v stredu predpoludním 11 prezidentských kandidátov. V trojhodinovej diskusii vysvetľovali svoje postoje k viacerým témam a snažili sa študentov presvedčiť, prečo sú práve oni tou správnou voľbou pre Slovensko. Študenti počas diskusie hlasovali v improvizovaných voľbách – a ich odpoveď na otázku koho by chceli za prezidenta bola jednoznačná. Občiansky kandidát Radoslav Procházka presvedčil viac ako polovicu z nich.

Na to, čo najviac trápi Slovensko, na úlohu prezidenta pri riešení kritických momentov, ale aj na vzťah k zahraničiu a zvlášť k Ukrajine odpovedali pred študentmi UCM Trnava prezidentskí kandidáti. Každý v rovnakom, presne odmeranom desaťminútovom priestore. Vzbudzovali potlesk, ale aj pobavenie, chvíľami búrlivo diskutovali nielen s moderátorom, ale aj medzi sebou. Každý z politikov predniesol aj svoju základnú predstavu toho, čo by chcel v prezidentskom úrade urobiť. Študenti hlasovali za svoju hlavu štátu – a ich voľby by suverénne už v prvom kole vyhral R. Procházka.

umiestnenie

meno kandidáta

získané hlasy

  1.  

R. Procházka

51.6%

2.

M. Kňažko

16.1%

3.

A. Kiska

7.8%

4.

J. Behýl

4.7%

5.

E. Mezenská

4.6%

6.

S. Martinčko

3.7%

7.

M. Melník

3.7%

8.

R. Fico

2.8%

9.

V. Fischer

2.8%

10.

J. Čarnogurský

0.9%

11.

P. Hrušovský

0.9%

12.

J. Jurišta

0.5%

13.

G. Bárdos, J. Šimko

0%

Záver diskusie patril otázke – prečo by práve vás mali ľudia voliť za prezidenta. Víťaz univerzitných volieb Radoslav Procházka na ňu odpovedal takto: „Moje víťazstvo by bolo možno najvýraznejším víťazstvom človeka nad systémom. Svet, v ktorom si dvadsaťročný chalan sadne na bicykel a dvakrát po sebe vyhrá na Tour de France zelené tričko je pekný svet. Mne sa páči, lebo v ňom malý Dávid dokáže zdolávať Goliášov. A taký je podľa mňa aj svet, kde si 42-ročný chalan, ktorý nemá za chrbtom ani veľkú politickú stranu ani veľké peniaze, prihlási a presadí sa vďaka podpore ľudí, ktorí tu žijú. A ak ich bude dosť, Slovensko dostane príležitosť sa nadýchnuť a dostať skutočný reštart, pohnúť sa dopredu. Sami sebe tým ako národ, ako spoločnosť doprajeme to, na čo už sú v zahraničí zvyknutí a to je volať do verejnej služby mladých ľudí a dávať im príležitosť. Potrebujeme zmeniť systém, kde majú šancu len tí najbohatší. Treba dať šancu ľuďom, ktorí tu budú žiť a ktorí sú budúcnosťou tejto krajiny. Ja sa k nim hlásim. A spolieham sa na vás.“

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu